Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Ft-tól/fő 253.000
Időpont: 2019.09.22 - 09.29
Legjobb ár: 253.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.09.22 - 09.29

Tartson velünk a Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel) utazásra! A kiutazás egyénileg történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 253.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 116466
Kívánságlistára teszem

Bari

Info:

[r] repülővel
Wizz Air menetrendszerinti járattal

4*-os szállodában kettőágyas fürdöszobás szobákban

félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)

1. Két felfedezésre váró, különleges régió

2. 8 nap, 16 város, számtalan múltat idéző emlék

3. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik

 

kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

 

garantált indulás!

Leiras:

1 nap:  Budapest - Bari - Castel del Monte - Bari

Elutazás Budapestről 10:40 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bariba 12:10 h-kor, majd utazás Castel del Montebe. Megtekintjük ,,Apulia kőkoronájaként" is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat. Ezután Bari felé indulunk, útközben bor és tipikus pugliai termékek kóstolása (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, füszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).

Délután séta Bari óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz.
Szállás Bariban, vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel Excelsior 4*

2. nap.  Bari - Altamura - Matera - Gallipoli (190 km)

Ma egy hosszú utazás vár ránk. Első állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak.Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a kenyeret (Pané di Altamura) és híres Caciocavallo sajtot.

Altamurából Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú település sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. 2019-ben Európa kulturális fővárosa címét viseli majd. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot,

A kora esti órákban érkezünk Gallipoliban található szállásunkra (3 éj). Vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel Victoria Palace

3. nap: Gallipoli - szabadnap

Pihenés, fürdés vagy fakultatív séta Gallipoliban.

4. nap:  Leuca - Gagliano dell Capo - Otranto - Galatina - Gallipoli (200 km)

Délelőtt Leucaba utazunk, ahol összeér az Adria tenger víze a Jón tenger vízével. Leucaban található Olaszország második legnagyobb világítótornya, az 1864-ben épült, 47 m magas Santa Maria di Leuca.
Fotószünet a Cascata Monumentale, 120 m szintkülönbségű csodálatos vízesésésnél. Ezután séta az óvárosban, majd Gagliano del Capo településen megtekintjük a Cipollione fjordot és a Conde del Ciolo öblöt. A déli órákban érkezünk Otrantoba.

Városnézésünket a Borgo Antico történelmi városrészben tett sétával kezdjük. A főtéren megtekintjük a díszes óratornyot, a katedrálist, végül a tengerparton található Aragon várat, amely a várfallal együtt védelmi célt szolgált.

Kirándulásunk utolsó állomása a 12. században épült csodálatos barokk városközponttal rendelkező Galatina, melyet Puglia rejtett drágaköveként is emlegetik. Megtekintjük az 1390-ben épült román kori Santa Caterina d'Alessandria templomot és csodálatos rózsa ablakait. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap:  Gallipoli - Lecce - Brindisi - Monopoli (150 km)

Reggeli után Leccebe utazunk, melyet ,,Dél Firenzéjének" is neveznek, számos barokk épületének köszönhetően. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a helyi püspökök hatalma alatt állt, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellet. A déli órákban indulunk tovább Brindisibe.

A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges).

A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Katedrálist a Piazza Duomo-n. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk. Szállás Monopoli közelében (3 éj). Vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel La Corvetta 4*

6. nap: Alberobello - Locorotondo - Ostuni - Monopoli (110 km)

Reggeli után Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk.
Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.

Délután érkezünk Ostunibe. A várost már a kőkorszakban lakták, de fénykorát az 1500 évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap:  Ostuni / Monopoli - Szabadnap

Délelőtt látogatás Monopoliban. A tengerparti városka hangulatos sétát ígér a part menti ,,vízbe érő" házak és girbe-gurba utcák között. Az óvárosban szép templomokkal találkozunk, a legszebb egy barokk katedrális. A főtér igazi dél-olasz hangulatot áraszt.
A szállodába már mindenki egyénileg tér vissza.

8. nap: Monopoli - Bari - Budapest

Reggeli után indulás Bariba. Hazautazás a 12:40 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 14:10 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszinek

 I Sassi di Matera 
Castel del Monte
A ,,Trulli stílusú épületek Alberobelloban

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest - Bari: 10:40 - 12:10 
Bari - Budapest: 12:40 - 14:10

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

További információk 2:

Nikolaidu Szofia

x

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Bariban 4*-os szállodában félpanzióval3 éjszaka Gallipolliban 4* szállodában félpanzióval3 éjszaka Monopoli környékén 4*-os szállodában félpanzióvalprogram szerinti kóstolókatlégkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkalmagyar idegenvezető, Materában és Lecceben helyi idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
WizzAir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel egy kézitáskávalKb 62.000 Ft/fő (változhatÚtlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!) Egyéb költségek:egyágyas felár:59.000 Ft/főBBP biztosításBelépőkkb 40 Eur/főElsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzetenkb. 12 000 Ft/fő-tőlFeladható poggyász változhat10.000 Ft/db (max.10 kg )14.000 Ft/db (max. 20 kg)

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Bariban 4*-os szállodában félpanzióval3 éjszaka Gallipolliban 4* szállodában félpanzióval3 éjszaka Monopoli környékén 4*-os szállodában félpanzióvalprogram szerinti kóstolókatlégkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkalmagyar idegenvezető, Materában és Lecceben helyi idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
WizzAir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel egy kézitáskávalKb 62.000 Ft/fő (változhatÚtlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!) Egyéb költségek:egyágyas felár:59.000 Ft/főBBP biztosításBelépőkkb 40 Eur/főElsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzetenkb. 12 000 Ft/fő-tőlFeladható poggyász változhat10.000 Ft/db (max.10 kg )14.000 Ft/db (max. 20 kg)


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 59.000 Ft fő
  2. Repülőjegy 50.000 Ft fő
  3. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 116466
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 116466

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 116466

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!