Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Ft-tól/fő 1.366.000
Időpont: 2024.09.09 - 09.24
Legjobb ár: 1.366.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.09.09 - 09.24

Tartson velünk a Óriás kínai körút I. (16 napos) *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 16 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.366.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 16 nap / 15 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 188562
Kívánságlistára teszem
Peking - Shanghai - Suzhou - Xian - Chengdu - Guilin - Kanton - Hong Kong - Makaó

Program leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Peking

Megérkezés délután Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a szállodába. Szállás Pekingben.

 

3. nap: Ég temploma - Olimpiai játékok helyszíne

Reggelit követően megkezdjük pekingi városnézésünket. A mai napon meglátogatjuk az Ég templomát, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a ,,Föld közepe" található. Ezt követően fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

4. nap: Nagy Fal - Szellemek Útja - Ming sírok - Láma Templom

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján; 16 Ming Császársíremlék-együttese és a világhírű ,,állatok útja", ahol a császári valóságos és mitológiai állatok és a Császári személyzet (tábornokok és mandarinok) életnagyságú kőből faragott szobrai ,,kísérték" a császárokat utolsó útjukra. Meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Ezt követően a Láma Templom: csodálatos tibeti buddhista láma kolostor érdekes kulturális látnivalókkal. Az egyetlen olyan építmény, amely császári palotából vált láma kolostorrá. 1744-ig Yong Zhen Qing császár palotája volt, majd tibeti kolostorrá szentelték és a mai képe megfelel a lhasszai Jokhang templomnak. Fénypontja: a világ második legnagyobb, fából faragott 26 méter magas Maitreya-Buddha szobra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

5. nap: Tiananmen tér - Tiltott Város - Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: a Peking szívében található Tiananmen téren. A város főtere Kína és a világ legnagyobb tere, területe 44.5 hektár. A tér egyik oldalán áll a Mennyei Béke kapubástyája, mely nemzeti szimbólum, Kína címerében is látható. A tér közepén magasodik egy 37.9 méter magas obeliszk, a Népi Hősök emlékműve. A tér déli részén áll Mao Cetung mauzóleuma; keleti oldalán két múzeum (Kína Történeti Múzeuma és a Forradalom Múzeuma), nyugati oldalán pedig az Országos Népi Gyűlés épülete áll. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A világ legnagyobb épen maradt palotaegyüttese, területe 720 ezer méter, 800 épülete 9999 termet foglal magába. Az épületszerkezetek nagy része fából készült és hatalmas kőtömbön nyugszik. A Tiltott Várost vizesárok veszi körül. A Kínai Köztársaság 1911-ben alakult meg, az utolsó császár, Aisin-Giorro Puyi továbbra is itt lakott 1924-ig. A Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja; olyan mintha a Kunmingban lévő tavat varázsolták volna szemünk elé. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Peking - Shanghai - Óváros - Örömök kertje

Hidegcsomagban kapjuk reggelinket és indulunk a vasútállomásra. Utazás vonattal Shanghaiba: a 2011. júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt (megállók számától függően) teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távolságot. Ezt követően shanghai városnézésünk keretében először séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Séta a híres Nanjing Roadon. Lehetőség nyílik rá, hogy hajóról a Huangpu folyón, a víz felől tekintsük meg a környező felhőkarcolókat. Szállás Shanghaiban.

 

7. nap: Shanghai - Suzhou - Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város. Területének majdnem felét víz borítja, hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik ,,Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket mi is meglátogatjuk. Idő függvényében ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

8. nap: Shanghai - Xian

Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Xianba. Érkezést követően látogatás a muzulmán negyedben: a Nagy Mecset megtekintése kívülről, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi, majd látogatás a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 

9. nap: Xian - Terrakotta Hadsereg - Chengdu

Reggeli a szállodában, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Transzfer a pályaudvarra és utazás vonattal Chengduba. Chengdu Sichuan tartomány fővárosa. Háromszor nagyobb, mint Budapest. Óriási templomkertek találhatók a városban, viszont itt a legfőbb látnivaló a Pandarezervátum. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chengduban.

 

10. nap: Chengdu Pandarezervátum - Guilin

Reggelit követően a Pandarezervátum felkeresése. A rezervátum a legjobb helyen helyezkedik el: 95% feletti páratartalom, mindenütt bambusz. Pandaetetés idején előjönnek a pandák alvó helyükről, esznek 2-3 órát, azután felmásznak egy fára vagy kifekszenek a napra és alszanak másnapig. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 

11. nap: Nádfuvola-cseppkőbarlang - Yangshuo - hajókázás a Li folyón - esti fényshow

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Utazás a Li folyóhoz, ahol kb. 1 órás csónakázáson veszünk részt a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó nyújtotta látvány egy életre szóló élmény. Yangshuoban szabad program, vásárlási lehetőség. Este egy fényshow-n veszünk részt, melynek különlegessége, hogy a Li folyó vizét használják színpadként, a díszlet pedig a gyönyörű természet a karsztsziklákkal és a folyó menti növényzettel. Vacsora egy városi étteremben. Visszautazás Guilinba autóbusszal. (A program ára: 35.500 Ft.) Szállás Guilinban.

 

12. nap: Guilin - Kanton

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Kantonba. Érkezést követően a Chen Clan Akadémia megtekintése. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

 

13. nap: Kanton - Hong Kong

Reggeli a szállodában, majd transzfer a kikötőbe és átkelés komppal Hong Kongba. Ebéd, majd délután városnézés: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, majd rövid látogatás az ékszergyárban. Transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 

14. nap: Makaó

Reggeli, majd hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Napközben ebéd. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz és rövid szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. Szállás Hong Kongban.

 

15. nap: Hong Kong ...

Reggeli, délelőtt szabad program. Napközben ebéd. Transzfer a repülőtérre, és elrepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

16. nap: ... Budapest

Érkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 

-          Tiltott Város

-          Nagy Fal

-          Terrakotta Hadsereg

-          Suzhou mandarinkertek

-          Ég temploma

-          Pekingi Nyári Palota

-          Ming királyi sírok

-          Chengdu pandarezervátum ,,2006"

-          Makaó belvárosa

 

A várható menetrend:

2024. szeptember 9.  EK  112    Budapest 16:00 - Dubai 23:20       

2024. szeptember 10. EK  306   Dubai 03:50 - Peking 15:25 

2024. szeptember 24. EK  381   Hong Kong 00:35 - Dubai 04:20

2024. szeptember 24. EK  111   Dubai 10:30 - Budapest 14:25 

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Peking:           Beijing Super House International Hotel

Shanghai:       Park Inn by Radisoon Downtown

Xian:              Xian Tianyi Commercial Hotel

Chengdu:        Tianfu Sunshine Hotel

Guilin:            Guilin Plaza Hotel

Kanton:          Victory Hotel

Hong Kong:     Hotel Ease Tsuen Wan

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra - melybe a Hong Kong-i tartózkodás nem számít bele - így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.       Helyszínen fizetendő költségek:   Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 330 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).   A 330 USD/fő a belépőket és a programokban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.     Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

- repülőjegy (nemzetközi és belső repülőjegyek illetékekkel)

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP: 11.100 Ft)

- közlekedés külön busszal, szuperexpressz vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

x Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Óriás kínai körút I. (16 napos) *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 255.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Útlemondási biztosítás 27.320 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188562
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 188562

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Óriás kínai körút I. (16 napos) ***

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 188562

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!