Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Ft-tól/fő 108.990
Időpont: 2023.10.11 - 10.14
Legjobb ár: 108.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.11 - 10.14

Tartson velünk a Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 108.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 161524
Kívánságlistára teszem

Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában ***

1.nap: Trieszt, Duino, Lido di Jesolo

Találkozás 04:45 órakor-kor a Népligetben, Hell Miksa sétány Elnök utcával szemben. Indulás 05:00 órakor. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. A kora délutáni órákban érkezünk meg Triesztbe, ahol városnézés után egy különleges nosztalgia villamossal ellátogatunk Opicinába, majd visszatérve Triesztbe továbbhaladunk a parton és megtekintjük a Duino kastélyt, ahová egy könnyed sétát követően Sistiana és Duino között a hegygerincen (kb. 2 km) érkezünk. A Duinoi kastély több mint 400 éve a Torre e Tasso (Thurn & Taxis) család tulajdona. Fantasztikus parkja és a 14. sz-ból származó kastélyban egykor több híresség vendégeskedett, pl. Sissi, Ferenc Ferdinánd herceg, Johann Strauss, Liszt Ferenc, És örömmel töltötte itt idejét Rainer Maira Rilke költő is. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A kertjében megtekinthetünk egy második világháborús bunkert, ami a családot védte, a háború alatt. A kastély 18 szobája látogatható, a látogatás során a kastély és a család egész története elénk tárul. Amit mindenképp meg kell tekinteni: a Palladio lépcső, valamint a kilátás az i.e.-ről származó Diocletiánus toronyból.

A látogatás után folytatjuk utunkat Velence-közeli szállásunkra.

2. nap: Velence, Burano és Murano szigete

A reggeli után Velencébe utazunk. Buszunk leparkol Punta Sabbioniban, ahonnan behajózunk Velencére. Velencének számos arca van: melankolikus, ködbe burkolódzó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Ebben az egészen egyedülálló városban rengeteg hangulat fogja meg az embert. Behajózás után városnézésen vehetnek részt idegenvezetőnkkel, melynek keretben megismerhetik a legfontosabb nevezetességeket (Szent Márk teret és Székesegyházat, a Campanile néven ismert harangtornyot, a Loggetta-t, a Dózse-Palotát, Libreria-t, a Piazetta teret, a Sóhajok hídját és a Rialto hídat). A városnézés után szabadprogram következik, vagy fakultatív hajós kirándulást tehetünk Murano-Burano szigetekre.

Muranoban a híres üveggyártást ismerhetjük meg. Murano 1291 óta az üveggyártás központja. Murano öt szigetre épült, és körülbelül a közepén vágja ketté a saját ,,Canal Grandéja". A csatorna két partját híd köti össze, a Ponte Vivarini. Burano is a velencei lagúna szigete, legfőbb nevezetességét az élénk színűre festett lakóházai jelentik és méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont, a Galuppi téren áll.

Miután a két szigettel megismerkedtünk, visszahajózunk Velencébe. A késő délutáni órákban találkozás az idegenvezető által megadott helyen és időben, majd indulás a szálláshelyre.

3. nap: Verona - Sirmione

Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív program során utazás Veronába, a szerelem városába, melyet a Rómeó és Júlia felejthetetlen története tett ismertté. 2000. óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Festői szépségű reneszánsz paloták, ódon hangulatú, szűk sikátorok, falakról sugárzó középkori történelem, évszázados legendák és operafesztivál. Meglátogatjuk a város nevezetességeit egy séta keretében, többek között természetesen a Casa di Giuliettát, a Capuleték házát, az udvarában Júlia erkélyével és szobrával. Elsétálunk az Adige folyó híres hídjához, az odavezető úton megcsodáljuk a palotákat, kastélyokat. Ezután szabad program következik, ennek során lehetőség nyílik megízlelni a helyi specialitásokat, egy kávét, vagy fagyit, esetleg sétálgatni a folyóparton.

A szabadprogram után a Garda-tó déli csücskébe vezet utunk. Sirmione egy félszigeten fekvő, erődített középkori város, mégis tele élettel, nyüzsgő óvárossal, kikötővel. Látogatást tehetünk az erődben, vagy motorcsónakkal a tenger felől is megcsodálhatjuk a város partvonalát.

A program után visszatérés a szálláshelyre a késő délutáni órákban.

4. nap: Ljubljana - Budapest

Utolsó napunkon reggeli után elindulunk Magyarország felé Szlovénián keresztül. Útközben megállunk Ljubljanában, a szlovén fővárosban, és egy séta során ismerkedünk a várossal. A Hármas-híd Ljubljana óvárosát köti össze a modern városrésszel. A keleti oldalon a piac árkádja és a barokk óváros, a túlparton egy ferences templom és két szecessziós ház várja a turistákat. A piac mögött húzódó katedrális, a Szent Miklós dóm csodálatos freskójával a XVIII. századi barokk egyik legszebb épülete. A város főtere a Presener-tér, a Hármas híd hídfőjében található. Ljubljana talán leghangulatosabb része. Ha gyalog haladunk a vár felé a Gornji utcán, akkor egy pillanatra úgy érezzük, mintha Óbudán járnánk. Letekintve láthatjuk a város parkját, a Tivolit, majd a várba felérve elénk tárul a múlt a 15-17. században épült várkastély termeiben.

A hangulatos séta után folytatjuk utunkat hazafelé. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, 3 éjszakai szállást Lido di Jesoloban, 3* hotelben, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő. Félpanzió igényelhető felár ellenében.

Pénzügy:

 • Duino kastély belépő (2022. évi árak):
  • felnőtt: 10 Euro/fő
  • 65 év felett: 7,50 Euro/fő
  • gyermek 7-14 évesig: 5 Euro/fő
  • csoport (min. 25 fő): 8,50 Euro/fő
 • Külön hajó Velencébe: 35 Euro/fő (kötelezően fizetendő)
 • Velence városbelépő: 10 Euro/fő (változhat)

Fakultatív lehetőségek:

 • Murano-Burano fakultatív kirándulás: 25 Euro/fő
 • Kirándulás Veronába és a Garda-tóhoz: 20 Euro/fő

Abelépők árát az idegenvezető szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés:

Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók). Ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Telepített magyar nyelvű képviselet
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Foglalási díj

Felárak*:
 1. Buszos foglalási díj 1.500 Ft fő
 2. Félpanziós felár 32.000 Ft fő
 3. Kötelező üdülőhelyi illeték 3.400 Ft fő
 4. Útlemondási biztosítás 5.450 Ft foglalás
 5. Választott fix ülőhely (a felsoroltakon felül) 2.000 Ft fő
 6. Választott fix ülőhely (bal oldal 2-3.sor) 2.000 Ft fő
 7. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó előtti sor) 3.000 Ft fő
 8. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó mögötti) 3.000 Ft fő
 9. Választott fix ülőhely (hátsó ajtóval szemben) 2.000 Ft fő
 10. Választott fix ülőhely (jobb oldal 2.sor) 3.000 Ft fő
 11. Választott fix ülőhely (jobb oldal 3.sor) 2.000 Ft fő
 12. Választott fix ülőhely (utolsó sor) 2.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 161524
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Olaszország, Lido di Jesolo

Útazonosító: 161524

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Mininyaralás Olaszországban: Észak-olasz gyöngyszemek nyomában

Olaszország, Lido di Jesolo

Útazonosító: 161524

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!