Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Ft-tól/fő 129.657
Időpont: 2024.10.19 - 10.23
Legjobb ár: 129.657 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.19 - 10.23

Tartson velünk a Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 129.657 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 188437
Kívánságlistára teszem

Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban 3

1. nap: Sarajevo

A program korán reggel 05:30 órakor indul, találkozó 05:15-kor a Népliget, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. Szerbián keresztül utazunk, útközben rövid pihenőkkel, majd megérkezünk programunk első állomására, Bosznia fővárosába, Sarajevoba, melyet nevezhetünk a különböző kultúrák találkozási helyének. Elfoglaljuk szállásunkat, majd városnézés következik idegenvezetőnkkel. A városképet többnyire a muzulmán mecsetek és minaretek uralják, de több helyen láthatunk katolikus, ortodox templomot, és még zsinagógát is. A séta során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: a dzsámit, a 14. században épült ortodox templomot, a bazárt, utazhatunk a folyó partján villamossal, melynek során sok nevezetes épület látható a folyóparton.

2. nap: Mostar, Blagaj

Reggeli után továbbutazunk Mostarba. Nevét a Neretva folyón álló hidak egyikéről, a híres Öreg hídról kapta. A város folyója a város lakóit is két részre osztja: egyik parton élnek a muzulmán bosnyákok, másik parton a katolikus horvátok. Mostar óvárosa az UNESCO világörökség része. Az itt eltöltött idő alatt ellátogatunk a bazárba, és megnézzük a város egyéb nevezetességeit, élén az Öreg híddal. Innen a közeli Blagaj városába utazunk.

Blagaj nagyon gazdag természeti környezetében található Európa legbővebb vizű karsztforrása. Blagaj legfontosabb látnivalója a Buna folyó kitörése. Közel 200 méter magas sziklafalak lábainál bukkan fel a Buna folyó. Nem csoda, hogy a török szultánt lenyűgözte, megihlette, és egy dervis kolostort építtetett a sziklafalba a XVI. században. Az ottomán építési stílust követő kolostor épületének elhelyezkedése gyönyörű: a kétemeletes épület a Buna forrása fölé épült. Az emeleten, egy bezárt szobában van Sari Saltuk és Ačik Pasa sírhelye, ők a Tekija (a dervisrend) vezetői voltak. A látogatás után továbbutazunk Neumba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap: Mandarinszüret

Reggeli után utunk a Neretva folyó deltájában lévő mandarin ültetvényre vezet. A Neretva-völgyben több, mint egy millió fán terem narancs és mandarin, számos család foglalkozik termesztésükkel. Programunk egy welcome-drinkkel indul, mely lehet mandarinlikőr vagy pálinka, hogy erőt gyűjtsünk a mandarin szüreteléséhez. Először megismerkedünk a mandarin termesztés történetével, majd a szedés technikájával, utána pedig zsákokba gyűjthetjük a mézédes gyümölcsöt. Ezután különleges csónakokon utazva fotószafarin veszünk részt, csodás képeket készítve a Neretva torkolatáról és a környező tájról. Levezetésképpen egy kellemes, élőzenés ebéd vár bennünket. A mintaboltban megvásárolhatjuk a helyi termékeket, pl. a különleges mandarin mézet, frissen aszalt fügét, pálinkát, lekvárokat, gránátalmát...

Ezután visszatérünk szállásunkra, és szabadprogram következik, élvezhetjük a napos tengerpartot, vagy sétálgathatunk a városban.

4. nap:

Ezen a napon fakultatív lehetőséget kínálunk Dubrovnikba. A reggelit követően elindulunk a városba, de útközben még megállunk a Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő Ston településnél, mely városfaláról és sólepárlásáról híres. A kínai nagy fallal persze nem vetekedhet, de Európa leghosszabb várfala, öt és fél kilométeren húzódik, de gyönyörű környezetben. A stoni falat a 14. században építette a Dubrovniki, pontosabban Raguzai Köztársaság, hogy eltorlaszolják a félsziget bejáratát és megvédjék az ottani só készletet. A sónak ugyanis akkoriban nagyjából akkora volt a jelentősége, mint manapság a kőolajnak. Dubrovnik bevételének egyharmada só kereskedelemből származott. Nyaranta még mai is folyik a sólepárlás, naponta 55 tonna jön össze, a helyi boltokban egész évben vásárolhatunk a hófehér sóból, amely állítólag kifejezetten egészséges, mivel a tenger vize errefelé nagyon tiszta. A falak között fekszik a különleges hangulatú óváros, mely leginkább talán egy francia kisvárosra emlékeztet.

A látogatás után Dubrovnikba érkezünk, mely az UNESCO Világörökség egyik legszebb városa. A hatalmas, látványos fallal körülvett óváros olyan, mint egy szabadtéri múzeum. Megtekintjük a város fontosabb nevezetességeit az Óvárosi kikötő és a Nyugati kikötő környékén, pl. a híres palotákat és templomokat, az óratornyot, a városfalat, akinek kedve van a szabadidőben felmehet a libegővel a város felett emelkedő erődhöz (Srđ), ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező szigetekre, sőt még Montenegro hegyeire is.

A szabadprogram után a késő délutáni órákban visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Split

Reggeli után elindulunk hazafelé. Utunk Horvátországon át vezet. Útközben megállunk Splitben, ahol városnézést követően szabadprogram keretében lehetőség lesz ebédelni, sétálgatni a városban.

Hazaérkezés a késő esti éjszakai órákban.

FONTOS: Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!


Az alapár tartalmazza: az utazást busszal,1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban, reggelit és vacsorát, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a belépők árát, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, a programok belépőinek árát, a fakultatív program árát, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Szállásleírás:

Elhelyezés/ellátás: 1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban.


Pénzügy:

Mandarinszüret: 37 vagy 34 Euro/fő ebéddel a választott menütől függően. Az ár tartalmazza: üdvözlő italt és szárított fügét, a mandarinszüretet, és a saját szedésű kb. 3 kg mandarint, fotó szafarit a Neretva folyón 100 éves hagyományos csónakokban, az ebédet választás szerint. (A menü: marhahúsleves, grillezett vegyes hús vagy grillezett csirke, zöldséges rizzsel /dzsuvecs/, saláta, házi kenyér, desszert és 0,25 l bor vagy víz);

Blagaj monostor: 3 Euro/fő;
Dubrovnik fakultatív kirándulás: (minimum létszám 20 fő) mely összeg tartalmazza az útiköltséget, az autóbusz behajtási és parkolási díját, valamint a saját és a helyi idegenvezető díját is. Az esetleges belépők egyénileg fizetendők.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók).

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Az utazás az időjárástól függetlenül indul.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: Elhelyezés/ellátás: 1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Buszos foglalási díj 1.500 Ft fő
  2. Kötelező üdülőhelyi illeték 2.800 Ft fő
  3. Útlemondási biztosítás 11.670 Ft foglalás
  4. Választott fix ülőhely (a felsoroltakon felül) 1.000 Ft fő
  5. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó előtti sor) 3.000 Ft fő
  6. Választott fix ülőhely (hátsó ajtó mögötti) 3.000 Ft fő
  7. Választott fix ülőhely (jobb oldal 2.sor) 3.000 Ft fő
  8. Választott fix ülőhely az autóbuszon - bal 5-8.sor 3.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188437
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Útazonosító: 188437

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Mininyaralás mandarinszürettel - Körutazás Boszniában és Horvátországban

Útazonosító: 188437

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!