Lengyel - szlovák mozaik

Ft-tól/fő 103.550
Időpont: 2022.07.01 - 07.06
Legjobb ár: 103.550 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.07.01 - 07.06

Tartson velünk a Lengyel - szlovák mozaik utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 103.550 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 144263
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Magas-Tátra legjava: Csorba-tó, Tarpataki vízesés
?  Magyar emlékek Selmecbányától Kassáig
?  Hangulatos tutajozás a két határ mentén
?  Lengyelország gyöngyszeme: Krakkó

A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejt. Őseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket.
Holló Krisztina - 13 éve oktató és idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatják be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot, és gyönyörködünk a bennünket körbeölelő táj látványában. Zólyom után szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LOMNIC - ÓTÁTRAFÜRED - HREBIENOK - CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt körbejárhatjuk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt követően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felében ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KÉSMÁRK - ZAKOPANE

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Késmárkra buszozunk, ahol megtekintjük a város két evangélikus templomát, melyeknek fontos magyar vonatkozása is van. A fából készült régi templom vallástörténeti kuriózumnak számít, míg a mellette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Továbbutazva, a déli órákban érkezünk egy mesés városkába, már Lengyelországban. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstolhatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhatnak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram, majd egy kis túrára invitáljuk Önöket. A kb. 2 órás kirándulás a város mellett egy látványos, nem nehéz terepen, szép erdei úton történik. A végcél a Siklawica-vízesés. Ha valaki nem akar végiggyalo­golni, az bármikor visszamehet a parkolóba, vagy egy padra leülve gyönyörködhet a tájban. Túránk után felszállunk autóbuszunkra és a Krakkó melletti szállásunkra utazunk.

4. NAP: WIELICZKA - KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő Wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Leszállunk a bánya mélyébe, majd a közel kétórás tájékoztató során ismertetik ennek a munkának nehézségeit és különlegességeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett sétánkat a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványosságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyedeibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: TARNÓW - NEDEC - DUNAJEC

Reggeli után felkeressük Tarnówot. Bem apó szülővárosát - a sírja is itt található -, a legszebb reneszánsz stílusú lengyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székesegyháza különösen szép. A város megtekintése után tovább utazunk és lefényképezhetjük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későbbiekben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban található. Ezt követően a délutáni órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Ezt követően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

6. NAP: LŐCSE - SZEPESSZOMBAT - KASSA - MISKOLC - BUDAPEST

Reggeli indulásunk után első állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központban lévő Szent Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Továbbhaladva rövid sétára megállunk a Poprád mellett található Szepesszombaton, melynek polgárházai és főtere figyelemreméltó. Következő megállónk a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa. A belvárosában megtekintjük: Szent Erzsébet-templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére, majd Miskolc, Gyöngyös érintésével érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb reggel 2:00

x Lengyel - szlovák mozaik

Lengyel - szlovák mozaik utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 29.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora (5 alkalom) 19.000 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 6.600 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 4.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144263
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Lengyel - szlovák mozaik

Lengyel - szlovák mozaik

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 144263

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lengyel - szlovák mozaik

Lengyel - szlovák mozaik

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 144263

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!