Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Ft-tól/fő 146.000
Időpont: 2023.10.09 - 10.12
Legjobb ár: 146.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.09 - 10.12

Tartson velünk a Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 146.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 164085
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Egész napos velencei kirándulás
?  Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
?  Miramare kastély díszes termei
?  Verona látványosságainak felfedezése

Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész Olaszországba is. Magával ragadó helyek
Zsikó-Kovács Judit - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - LJUBLJANA - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a tornyiszentmiklósi határra utazunk, majd haladunk tovább, miközben Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megszakítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem reprezen­tatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon - mely a bel­város szíve -, a mindig pezsgő hangulatú óvárosba, melynek szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, **** szállodában lesz, ahol minden nap fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE - MURANO

Egész napos kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajó­val megyünk át a lagúnák városába. A velencei belépési adó és a hajójegy költsége külön fizetendő a helyszínen. A hajó­ból kiszállva kezdjük gyalogos városnézésünket. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú, szemben vele a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a sza­badidő alatt fel lehet menni. Csodálatos a rálátás a városra. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután - a szabadprogram alatt -, meg lehet tekinteni belülről is a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forgatagú Rialto hídhoz. Erről kör­betekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. Ezután átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muranóba, melynek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegmű­vességből élnek. Fellendülése 1291 után kezdődött meg, amikor - a tűzveszély miatt -, Velencéből kitiltották az üvegművese­ket, s a mesteremberek Muranóra költöztek. Az üvegműves­ség első emlékei még az ókorból maradtak fenn a térségben. A velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mind­végig jelen volt az üveggyártás. Torcellón VII. századi üveg­tárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. századtól említik a környék üvegiparának folyamatos jelen­létét. Kora esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA - SIRMIONE - GARDA-TÓ - VERONA

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a látványos Szent Antal-katedrálist. Szent Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált ismertté és itt van eltemetve. Szent Antal kápolnája, mely egyben sírhelye is, csodás reneszánsz alkotás. Díszítésén a kor legnagyobb szobrászai dolgoztak. A falakon kilenc Szent Antal életét és csodatevéseit megjelenítő márvány dombormű látható. A templomot Tiziano és Giotto festményei is díszítik. A katedrális előtt magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép, reneszánsz hangulatú főtérre. Tovább utazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor - akinek kedve van -, megtekintheti a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létezhet saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várá­val sem. A legenda szerint az elmúlt évszázadok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki béké­jét, mivel réges-régen nem tudta megmenteni élete szerel­mét. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhelyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették. A házat 1905-ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hason­lósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdo­nává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványosságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. A nézők egy része az Aréna küzdőterén elhelyezett székeken foglal helyet, de lehet az Aréna kőpadjairól is élvezni a látvá­nyos előadásokat. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabadprogram. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE- SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett Trieszt belvárosától alig néhány kilo­méternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi roman­tikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. ápri­lis 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben lát­hatjuk a Júlia-Alpok nyúlványait és a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés Budapestre 21 óra körül. Ezután mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10.00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:30
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:55
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

x Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 29.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (3 alkalom) 37.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 6.900 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 4.800 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 3.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164085
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Olaszország, Velence

Útazonosító: 164085

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Olaszország, Velence

Útazonosító: 164085

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!