Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Az évi 300 napsütéses napok száma mellett a Dél-Franciaországi régiónak számos más előnye is van: aktív pihenés, történelmi és kulturális örökségek felfedezése, természeti szépségek. Ezt a régiót hosszú ideig csupán tengerparti fürdőhelyei miatt tartották számon, pedig területének közel a fele hegyvidék, tehát igen változatos tájakat, természetvédelmi területeket, és nem utolsó sorban remek fogásokat is kínál a bakancsos utazóknak.

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Körmend(vagy Tornyiszentmiklós) útvonalon.

Az utazás minimum 35 főtől,a fakultatív programok minimum 20 főtől indulnak.

Program:

1. nap: Szeged–Budapest–Verona
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Verona környékére az esti órákban érkezünk ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Milano–Nizza–Marseille
Reggeli után városnézés Milanóban, Lombardia ékkövében, e modern világvárosban: (Dóm, Skala,városkép), majd a francia Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon utazunk tovább Nizzába (rövid városnézés). Szállásunk Marseille környékén lesz.

3. nap: Marseille–Avignon
Városnézés Marseille-ben, Franciaország második legnagyobb városában. Avignonba, a különleges dél-francia városba kirándulunk, egykori pápai székhelyre. (Katedrális, pápai paloták, hangulatos platánfás kisterek és kabócák „zenéje”.) Fakultatív ajánlatunk: Délután hajóval keressük fel IF várát, melynek falai között sétálva Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja elevenedik meg emlékeinkből. Visszatérünk Marseille környéki szálláshelyünkre.

4. nap: Nimes, Pont du Gardon át Narbonne-ig
Nimes városába látogatunk. E helyet római emlékei teszik vonzóvá: a kétezer éves Amfiteátrum, a Nagy Torony (mint síremlék vagy diadalköszöntő), a Négyszögletes ház (mint római templom),melyet Agrippa emeltetett. Provence-i kalandozásunk a Pont-du-Gard-nál folytatódik, a híres völgyhídnál, a római építészet e világhírű remekénél,majd továbbutazunk a Languedoc földjén át Narbonne-ba, e hangulatos városba, mai szálláshelyünkre. Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk a narbonne-i borvidéken borkóstolóra egy kellemes vacsora mellett!

5. nap: Carcasson–Albi–Toulouse
A dél-francia túra ezen a napon Európa egyik legnagyobb épen maradt lovagváránál, Carcassonneban folytatódik. Városnézés Carcassonne páratlan hitelességgel helyreállított óvárosában. Továbbhaladva kitérőt teszünk a Fekete hegyekbe, Albi városába, majd folytatjuk utunkat Toulouse-ba, a Garonne folyó partján fekvő vörös téglás „rózsaszín” városba. Itt a Capitole-t, román, vizigót és más korok építészeti remekeit ismerhetjük meg. Szállásunk Toulouse-ban lesz.

6. nap: Lourdes–Bayonne
Ezen a napon Lourdes-ba, e Európa szerte híres Mária zarándokhelyre tartunk. Útközben rövid pihenő a Pireneusok lábánál fekvő, festői szépségű középkori faluban – Saint Bertrand des Comminges-ben. Továbbhaladva Lourdes-ba érkezünk, ismerkedünk a város főbb nevezetességeivel: földalatti bazilika (melyen magyar származású építészek is dolgoztak), várkastély. Folytatjuk utunkat Bayonne-ba, a francia-baszkföld Adour folyó óceáni torkolatánál fekvő központjába. Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap: Biarritz–Bordeaux
Kedvünkre fürdőzhetünk Biarritz-nál, az Atlanti Óceán gyöngyszeménél. Biarritz a „fürdőhelyek királya – királyok fürdőhelye”, III. Napóleon kedvenc nyaralóhelye volt. Romantikus és vad szépségű partszakaszain mintha a Pireneusok is sziklalábazataikat áztatnák az óceán hűs vizében. Késő délután továbbindulunk a Garonne folyó torkolatában fekvő híres kikötővárosba: Bordeaux-ba. Esti városnézés: Bordeaux-val ismerkedünk, ahol minden építészeti kor remekműveiből található néhány alkotás. (Katedrális, Szent Mihály torony, tőzsdepalota, kikötői negyed...) Szállásunk Bordeaux-ban vagy környékén lesz.

8. nap: Bordeaux–Perigord vidéke–Lyon
Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Perigord híres borvidékén át utazunk Lyon felé. Útközben egy hangulatos, festői településen megpihenünk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. A szállás elfoglalása után esti séta és fakultatív vacsora a városban.

9. nap: Lyon–Genf–Montreaux–Bern
Utunk vége felé a Rhone és a Saone folyó találkozásánál fekvő Lyon városával ismerkedünk, majd továbbutazunk a diplomácia központjába, a „kálvinista Rómába” : Genfbe. A svájci Riviérán keresztül tartunk Montreux-be, amely a látogatóban a Cote d’Azur emlékét idézi. Bern környékén foglaljuk el szálláshelyünket.

10. nap: Innsbruck–Salzburg–Hegyeshalom–Budapest–Szeged
Bern-nel, e különösen szép fekvésű várossal ismerkedünk,melynek egységes óvárosi atmoszférája elbűvöli a látogatót. Hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe.)

A szállásról:

9 éjszaka **/*** szállodában

Az elhelyezésről:

két ágyas, fürdőszobás, praktikusan berendezett szállodai szobák.

Az ellátásról:

9x reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1337
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei

Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei

Olaszország, Lombardia, Milano

Útazonosító: 1337

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei

Közép- és Dél-Franciaország Gyöngyszemei és híres fürdőhelyei

Olaszország, Lombardia, Milano

Útazonosító: 1337

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!