Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Ft-tól/fő 825.000
Időpont: 2022.10.12 - 10.24
Legjobb ár: 825.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.10.12 - 10.24

Tartson velünk a Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua) utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 825.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 109648
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Természeti látványosságok 3 országban
?  Trópusi állatvilág különlegességei
?  Hajózás a Panama-csatornán
?  Vulkánok és káprázatos növényvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ - SARCHI - ARENAL

Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezé­sére indulunk. Számos nevezetesség mellett láthatjuk a főváros legszebb épületének számító Nemzeti Színházat is. Megállunk a Demokrácia térnél, majd a Központi sugár­úton elsétálunk egészen az autentikus központi piacig, mely közel 150 éve működik. Itt akár vásárolhatunk is, olyan neve­zetes Costa Rica-i termékeket, mint a makadámia dió vagy a helyi kávé. Programunk következő része a fekete italról fog szólni. Meglátogatunk egy ültetvényt, ahol egy igazi szakér­tőtől tanulhatunk a kávéról. A nap vége felé közeledve a Costa Rica-i művészet bölcsőjének is nevezett Sarchi városába uta­zunk. Nézelődés, szuvenírvásárlás, majd La Fortuna felé hala­dunk tovább. Az éjszakát Arenalban töltjük (2 éj).

3. NAP: ARENAL - LA FORTUNA

Reggeli után Arenal Vida Campesina gazdag birtokának fel­fedezésére indulunk, ahol megismerkedünk a helyi földmű­velési és háztáji szokásokkal. Magunkat is kipróbálhatjuk olyan tevékenységekben, mint például a tortilla készítés. Betekintést nyerünk a cukornád feldolgozásába, és részt veszünk egy tipikus Costa Rica-i ebéden, hagyományosan készített kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vul­kán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhetünk is, és élvezhetjük a paradicsomi állapotokat. Vacsorára érünk vissza a szállodába.

4. NAP: ARENAL - MONTEVERDE

Reggel az Arenal Park egyedülálló természeti szépségei közt kezdjük kirándulásunkat, ahol megtekinthetjük az 1968-ból fennmaradt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilág­gal. Szállás elfoglalása Monteverdében, majd vacsora (2 éj).

5. NAP: SANTA ELENA - MONTEVERDE

Miután megreggeliztünk, a Santa Elena esőerdő rezervátumba megyünk, melynek 310 hektáros területén páratlan növény- és állatpopuláció él. Itt folyik a Chiquito és a Ca?o Negro folyó is, melyek fontos szerepet játszanak az Arenal vízerőmű üzemel­tetésében. Rezervátumi látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS - RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdét, és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben részt veszünk egy kb. kétórás hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen, betekintést nyerhetünk az ország pazar vadvilágába. Remélhetőleg majmokat és iguánákat is látunk, de a színes tollakban pompázó madarak is elkápráztathatnak bennünket. A folyó partján megállunk, és piknik ebédet fogyasztva élvez­hetjük a természet közelségét. A hajózás után estére érkezünk meg Rincón de la Vieja városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, így érjük el a határt Pe?as Blancasnál. A határ­átkelés után találkozunk az ottani helyi idegenvezetővel, és a csodás vidéki tájon át Granadába buszozunk. Érkezésünk után megtekintjük a katedrálist, a San Francisco Múzeumot és a La Calzadát, a helyi piacot is. A vacsorát egy tipikus nicaraguai étteremben fogyasztjuk el. Szállás Granadában. (3 éj)

8. NAP: NICARAGUA-TÓ - MOMBACHO VULKÁN - ISELTAS

Reggeli után először egy kialudt tűzhányót csodálunk meg. A Mombacho vulkán felé haladva, pazar látvánnyal tárul elénk a Nicaragua-tó és a magasabb területekről Granada városa is. Délután a helyiek által Iseltasnak nevezett tó ezernyi kis szi­gete körül teszünk egy hajókirándulást. Ezek a kis szigetecskék a vulkánkitörés eredményei, és most számos egyedülálló madár­fajnak adnak otthon. Az egyik szigeten megállunk ebédelni is. Késő délután érünk vissza a szállodába.

9. NAP: PUEBLOS BLANCOS - APOYO - MASAYA VULKÁN

Reggeli után első megállónk a Pueblos Blancos, amely egy több kis faluból álló kolónia. E falvak híresek a kézműves termékekről, mint például a kerámia és a bőráru. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A délutánt az Apoyo lagúnánál, Közép-Amerika legmélyebb krátertavánál töltjük. Ekkor meg is mártózhatunk a tóban, vagy élvezhetjük a tavat körülölelő csodálatos természe­tet. A nap végén még egy ma is aktív vulkánt, a Masayát láto­gatjuk meg, majd visszatérünk szállásunkra.

10. NAP: GRANADA - PANAMA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA - CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók ,,lifteznek". Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világcégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a tör­ténelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővelke­dik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét megcso­dálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók vár­nak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. A reptérre tör­ténő indulásig szabadprogram. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után a délutáni órákban érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 18 főben maximáljuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 157.000 Ft fő
  2. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  5. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 460.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium 15.600 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 10.400 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 109648
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Guatemala, Guatemala

Útazonosító: 109648

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Közép-Amerika természeti kincsei (Panama - Costa Rica - Nicaragua)

Guatemala, Guatemala

Útazonosító: 109648

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!