Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Korzika a Földközi-tenger térségének hegyekben leggazdagabb szigete. Sokféle jelzővel szokták illetni, például a „szépséges”, a „napfényes”, az „illatos” vagy az „ezerarcú”. A vadregényes tájak, a gyönyörű tengeröblök, a tengerparti városok hatalmas falakkal körülvett óvárosai jelentik a sziget fő vonzerejét, valamint a hegyek tetejére épült ősi falvak, ahol úgy érezzük, hogy megállt az idő. Aki szereti a mediterrán vidékeket, annak Korzika kötelező látnivaló. A körutazás során egy egész napot töltünk a szomszédos Szardínia szigetén is, amely bár szépségében nem vetekedhet Korzikával, szintén bővelkedik érdekes látnivalókban.

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Autóbusz felszállási lehetőségek
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
Székesfehérvár - 7.00
Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
Siófok - 7.40
OMV benzinkút a McDonald's-nál
Nagykanizsa - 8.50
MOL benzinkút a 7-es út mellett

Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var­tól, Székes­fehér­várról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagy­kanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna út­vo­na­lon. Szállás Firenze kör­nyé­kén (1 éj).

2. nap: Pisa

To­vább­uta­zás han­gu­la­tos toszkán tája­kon keresztül Livornóba. Útközben láto­gatás Pisában, mely valaha Itália egyik leg­je­len­tő­sebb ten­geri hatalma volt. A Csodák tere Olasz­ország egyik leg­szebb tere, itt talál­ható a román stílus három lebilin­cselően szép alkotása: a keresz­telő­kápolna, a szé­kes­egy­ház és a híres pisai Ferde torony (a szé­kes­egy­ház harang­tornya).
A kora délutáni órákban Livornóból komp­átkelés Korzikára (kb. 4 órás utazás). Érkezés Bastia kikö­tőjébe, majd to­vább­uta­zás Cortén keresztül az Ajaccio környéki szál­lodába (2 éj).

3. nap: Porto, Calanche, Ajaccio

Kirándulás a meseszép Portói-öbölhöz, mely része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. Séta Porto faluban, le­he­tő­ség az akvá­rium meg­te­kin­té­sé­re. Portóban a turis­tákat elbű­völi a színek varázsa, az élénk­kék tenger, a vöröses sziklák és a zöld mediterrán növényzet együt­tese. Ezután könnyű túrá­zási le­he­tő­ség a közeli Calanche szik­laren­ge­te­gében. Ez a kőbe dermedt mese­világ Korzika egyik nagy termé­szeti csodája. A késő délutáni órákban vissza­ér­ke­zés Korzika fővá­rosába, Ajaccióba, Napóleon szülő­városába. Séta a város­köz­pontban.

4. nap: Ajaccio, Sartene, Bonifacio

A délelőtt egy részét még Ajaccióban töltjük, le­he­tő­ség a Napóleon szülő­házában beren­dezett em­lék­mú­ze­um meg­te­kin­té­sé­re. To­vább­uta­zás Bonifacio irá­nyába. Útközben séta egy hegy lejtő­jére épült ősi kisvá­rosban, Sartenében, melyet a magas, erőd­szerű házai miatt a „legkor­zika­ibb” tele­pü­lésnek neveznek. Délután rövid séta Bonifació­ban, majd utazás a mind­össze 15 km-re lévő Szardínia szige­tére, mely már Olasz­országhoz tartozik (kb. 45 perc utazás komppal). Szállás Santa Teresa kör­nyé­kén (2 éj).

5. nap: Szardínia (Castelsardo, Tergu, Capo Testa, Santa Teresa)

Utazás autóbusszal Castelsardo váro­sába, útközben pihenő az Elefánt szik­lánál. Is­mer­ke­dés Castelsardo tenger fölé maga­sodó felleg­várával és a szom­szé­dos közép­kori óvárossal. Ezután a közeli Tergu falu román stílusban épült műemlék temp­lomát nézzük meg, majd Szardí­nia egyik jelentős természeti látvá­nyos­sá­gához láto­gatunk, a Capo Testa kü­lön­le­ges formájú szikla­alak­zataihoz. Késő délután séta Santa Teresa han­gu­la­tos belvá­rosában.

6. nap: Bonifacio, Aléria

Reggel vissza­uta­zás komppal Korzikára. Vá­ros­né­zés Bonifacióban, mely Európa egyik legegye­dül­ál­lóbb fekvésű városa. A fjord­szerű tenger­öböl part­ján lévő alsó­város és a felette trónoló, erőd­szerű felső­város látványa örökké emlé­ke­zetes marad még a tapasz­talt világ­já­róknak is.
Délután utazás a sziget keleti partjai mentén Alériába. Aléria az ókori Római Biro­dalom egyik fontos városa volt. Láto­gatás az ásatási terü­leten és a közép­kori genovai erődben beren­dezett régé­szeti múze­umban. Szállás Bastia kör­nyé­kén (3 éj).

7. nap: Calvi, Balagne (Pigna, Sant' Antonino, Aregno)

Kirándulás Korzika észak­nyugati részébe. 2000 méteres hegyek köze­lében, egy szép tenger­öböl­ben fekszik Calvi, a sziget egyik ide­gen­for­galmi köz­pontja. Séta a domb­tetőre épült siká­toros felső­városban, melyet monu­men­tális erőd­falak vesznek körül, majd is­mer­ke­dés a szintén ódon hangu­latú alsó­vá­rossal (han­gu­la­tos tenger­parti sétány). Ezt követően ba­ran­go­lás a Balagne nevű vidéken, ahol több – közép­kor­ból itt felejtett – hegy­tetőre épült tele­pülést nézünk meg: Pigna (a kéz­mű­vesek faluja), Sant' Antonino (sasfészek egy 450 méteres hegy­tetőn), Aregno (közép­kori temp­lom pisai román stílusban, körü­lötte tipikus korzi­kai temető).

8. nap: Korzika ujja (Erbalunga, Nonza), Corte

Délelőtt kirándulás Korzika ujjára. Mint egy muta­tóujj, úgy nyúlik a tengerbe egy félsziget Korzika észak­keleti részén. A 40 km hosszú és 12 km széles föld­nyelven húzódik egy 1000 méter feletti hegy­lánc, gyönyörű a táj, a nagy hegyek a tengerig érnek. A part­vonal mentén közép­kori genovai őrtor­nyok sora­koznak. Az ősi tele­pülések jó része a hegy­tetőkre épült a kalózok táma­dá­saitól tartva, bár van egy-két han­gu­la­tos halász­falu is a ten­ger­par­ton. Körutazás a félszi­geten (sétákkal és fotó­szü­ne­tekkel) az Erbalunga – Luri – Nonza – Bastia út­vo­na­lon.
Délután a sziget belseje felé vesszük az irányt. Is­mer­ke­dés a hatalmas hegyek között fekvő város­kával, Cortéval (egy időben Korzika fővá­rosa volt, most itt talál­ható Korzika egyeteme). Lehetőség a Cita­dellában beren­dezett Korzika Múzeum meg­te­kin­té­sé­re.

9. nap: Bastia

Délelőtt városnéző séta Bastiában, Korzika második leg­na­gyobb városában (Szt. Miklós tér, város­háza, Keresztelő Szt. János temp­lom, régi kikötő stb.).
A kora délutáni órákban behajózás, átkelés Olasz­országba, Livorno kikö­tőjébe (kb. 4 órás utazás). Tranzit­szállás Firenze kör­nyé­kén (1 éj).

10. nap:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Budapestre az esti órákban.

A szállásról:

1-1 éjszaka tranzitszállás Firenze kör­nyé­kén 4 csil­la­gos (az ápr. 30-i csoport esetében oda­úton 3 csil­la­gos) szál­lo­dá­ban, 5 éjszaka Kor­zi­kán és 2 éjszaka Szardínián 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban.

Nincs éjszakai buszozás.

Figyelem: Ezen utazásunkat nem csillag­túra­sze­rű­en bonyolítjuk le, hanem több kü­lön­bö­ző helyen szállunk meg. Ez némileg növeli a program árát, de így jelentősen tudtuk csök­ken­te­ni a buszon eltöltendő időt, hiszen ha egy helyen lenne a szállás, akkor naponta vissza kellene oda utazni. Korzika útjai rend­kí­vül ka­nyar­gó­sak, és a legtöbb helyen csak lassan lehet haladni.

Az elhelyezésről:

2 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban.

Az ellátásról:

Félpanzió ( bővített kontinentális vagy büféreggeli/ vacsora).

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1649
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Olaszország, Calabria, Pisa

Útazonosító: 1649

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Korzika, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Olaszország, Calabria, Pisa

Útazonosító: 1649

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!