Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Ft-tól/fő 268.000
Időpont: 2023.10.03 - 10.09
Legjobb ár: 268.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.03 - 10.09

Tartson velünk a Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 268.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 164140
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Puglia és San Marino világörökségei
?  2019 Európa Kulturális Fővárosa, Matera
?  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
?  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk.

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára - 15 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - AQUILEIA - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után leka­nyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legidősebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Ferrara környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: SAN MARINO - BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai programunk a legrégebben fennálló köztársaság, San Marino. A hegy tete­jén található fővárosba már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087-1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a templomot, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős kulturális emléke a székesegyház, melyet 1292 ben szenteltek fel, és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. Közel található a XII-XIII. század­ban épült Castello Normanno-Svevo vár, melyet többször restaurálták, így ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA - MATERA - MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel for­galmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dinoszaurusz lábnyomra buk­kantak. A pompás Santa Maria Assunta-katedrális pedig egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alatt álló székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek embe­rek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Szállásunk Martina Francában lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: ALBEROBELLO - POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően aki szeretne, maradhat az úszó­medencés szállodánkban, pihenhet, fürdőzhet. Aki további szép helyeket szeretne látni, arra egy fakultatív kirándulás vár. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszön­heti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva gróf­nak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve az Apulia más részeiről érkező menekültek­nek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezése­kor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan vis­szaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. Ezek Alberobello legnagyobb nevezetességei, amelyek jóvoltából UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánítot­ták. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabad­idő után tovább utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba, Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a ten­ger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az ideláto­gatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti drágakőhöz. Polignano a Maréban élt Domenico Modugno Grammy-díjas énekes, akinek a szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare... mely sokaknak ismerősen csenghet. A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjével. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja, ki is próbál­hatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra. A kirándulás ára: 30 EUR.

6. NAP: MARTINA FRANCA - LORETO - FERRARA VAGY REPÜLŐVEL: BARI - BUDAPEST

Van arra lehetőség, hogy ha valaki nem akar végig buszozni Olaszországon, ők ezen a napon Bariból hazarepülhetnek. Számukra van arra is lehetőség, hogy a csomagjaikat a buszon hagyják, ez esetben kézipoggyásszal tudnak repülni és más­nap a busz érkezésekor kb.21 órakor átvehetik csomagjukat Budapesten. Amennyiben magukkal kívánják vinni a bőröndöt, úgy a 20 kg feladós poggyászdíjjal növekszik a repülőjegy ára. A repülőgép menetrendszerinti indulási időpontjáról érdeklőd­jön irodánknál. Ha délután indul haza a gép, abban az esetben lesz lehetőség egyénileg Bariban nézelődni, sétálni, majd transz­fer a repülőtérre. A városból a reptérre történő utazást irodánk szervezi. A többiek busszal északra indulnak Az első megállónk Olaszország leghíresebb búcsújáró helyén, Loretóban lesz.Maga a kegyhely egy kis terméskő házikó, mely állítólag a Szentföldön állt és a Szent Család lakhelye volt. E köré épült a Bazilika, mely­nek 3 hatalmas bronzkapuja mellett freskói és cédrusfa fara­gásai is jelentős művészi alkotások. Megállónk után folytatjuk utunkat Ferrara környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA - BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a ,,Pó asszonyaként" emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével utazunk haza. Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, Kb. reggel 10:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 8.00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:30- 8:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) utazás foglalás

1
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 104.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 62.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 14.500 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164140
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 164140

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 164140

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!