Kelet-német nosztalgia

Ft-tól/fő 108.500
Időpont: 2021.08.10 - 08.14
Legjobb ár: 108.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.10 - 08.14

Tartson velünk a Kelet-német nosztalgia utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 108.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 123644
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
?  Meissen híres porcelánjainak megtekintése
?  Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
?  Egy szép kastély felkeresése Csehországban

"A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében."
Kámán József - 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - LEDNICE - DREZDA

Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határ­átlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen esett át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. Ez volt a nyári rezidencia. Megtekintjük a kastélyt. A szé­pen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA - MEISSEN - BERLIN

Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. A város nagyon sok szép épülettel, műem­lékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombol­ták a belvárost. Az ezt követő újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvet­ték tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A szabad­program alatt, aki akar, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután továbbutazunk Meissenbe. A híres meisseni porcelángyár meglátogatása miatt keressük fel ezt a kisvárost. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelán­készítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehe­tőségünk is lesz. Programunk után a ,,régi-új" német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás (2 éj).

3. NAP: BERLIN

Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a ,,harmadik évezred fővárosának is nevezett" metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megismerjük a legfon­tosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében talál­ható. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Sétákat teszünk a ,,régi Berlin" negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melye­ket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN - POTSDAM - LIPCSE

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a ,,porosz Versailles-nak" neve­zett, Sanssouci kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek közepén, Nagy Frigyes uralkodói vázlatai alapján épült barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Nevének jelentése: gondtalanul. Ez is a Világörökség része. Látogatásunk után továbbutazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezd­jük a város látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt, és zenélt. Láthatjuk ,,munkahelyét" a Tamás-templomot, mely előtt van a zeneszerző szobra. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületeit (kívülről). Ezt követően a hangulatos belvárosi utcákon sétálunk. Koradélután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott, ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tete­jén kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsőn közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA - CSEHORSZÁG - SZLOVÁKIA - BP.

Reggeli után - még Németországban -, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után folytatjuk utun­kat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Kelet-német nosztalgia

Kelet-német nosztalgia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 38.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora 28.000 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 123644
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kelet-német nosztalgia

Kelet-német nosztalgia

Németország, Körutazás Németországban

Útazonosító: 123644

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kelet-német nosztalgia

Kelet-német nosztalgia

Németország, Körutazás Németországban

Útazonosító: 123644

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!