Isztambultól Kappadókiáig

Ft-tól/fő 238.000
Időpont: 2020.05.09 - 05.18
Legjobb ár: 238.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.05.09 - 05.18

Tartson velünk a Isztambultól Kappadókiáig utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 238.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója: 123675
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A 3 legnagyobb város megtekintése
?  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
?  Kappadókia természeti képződményei
?  Tengerparti pihenés Antalyaban

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP : BUDAPEST - ISZTAMBUL

A reggeli órákban indulás Isztambulba a Turkish Airlines járatával. Érkezés a kora délutáni órákban, majd belvárosi szállodánk elfoglalása. Ezt követően kezdjük isztambuli város­nézésünket, mely során népszerű látnivalókat tekintünk meg és elmerülünk a nyüzsgő nagyvárosi utcák forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, oszmán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Este visszatérés a hotelbe (2 éj), vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz fel­fedezését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyűgöző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság majd az Oszmán Birodalom fény­korából maradtak ránk. A legkiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a legtöbben Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Szintén világhírű a Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresz­tény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk az Egyiptomi Fűszerbazárt, ahol az 1001 éjszaka mesés forgata­gába csöppenünk, díszes standokról vásárolhatunk a megan­nyi színes, keleti portékából. Ezután a népszerű Nagy Bazárban is lehet nézelődni, vásárolni, amely az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA - PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb neve­zetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a népszerű Yildirim Bazárt, továbbá látogatást teszünk egy múze­umban is. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárló utcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON - EPHESOS - IZMIR - KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk erőd­jét és különleges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállomásunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcuk-ba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba, ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE - HIERAPOLISZ - ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A ,,pamukkale" szó jelentése ,,gyapotvár", mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagok­ban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látványos­ságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO világ­örökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

6. NAP: ANTALYA - DÜDEN - TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szál­lodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fek­vésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS - KONYA - SULTANHANI KARAVÁNSZERÁJ

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik leg­jobb állapotban fennmaradt híres ókori színházat tekintjük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konya-ba érkezünk. A hely kiemelt vallási jelen­tőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend központja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot is felkeressük. Ezután továbbindulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő karavánok pihenőhe­lyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a ,,tündérkéményeket" és a sziklába vájt barlanglakásokat a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látoga­tunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Este fakultatív ,,Török est" egy barlang rendezvénytermében, ahol a gazdag helyi folklórt és hastáncot bemutató keleti hangulatú műsor várja a látogatókat.Program ára: 25 EUR. Szállás és vacsora.

9. NAP: ANKARA

Reggeli után elindulunk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. A 4 órás utazás után városnézéssel kezd­jük programunkat. Látogatásunk kihagyhatatlan pontja az Anitkabir lesz. A nagy területen fekvő komplexum központi eleme a Mauzóleum, melyben Mustafa Kemal Atatürk, a török függetlenségi háború vezéralakja, a Török Köztársaság alapí­tója és egyben első elnöke nyugszik. Délután fakultatív prog­ram keretében egy tradicionális törökfürdőbe látogathat el, aki szeretne, és kipróbálhatja a világhírű keleti hammam mas­százskezelést. Fakultatív program ára: 30 EUR. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA - ISZTAMBUL - BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ankara felfedezését. Felkeressük a nép­szerű ,,Anatóliai Civilizációk" Múzeumot, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután lesz még egy kis szabad­idő és vásárlási lehetőség is a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának a délután folyamán, transzfer az ankarai repülőtérre és isztambuli átszállással hazarepülés Budapestre.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az ár a helyi borravalókat nem tartalmazza!Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Isztambultól Kappadókiáig

Isztambultól Kappadókiáig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 58.000 Ft fő
  2. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  5. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 100.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Extra 9.500 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 7.400 Ft fő
  8. Útlemondási biztosítás reptéri illetékre 5.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 123675
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Isztambultól Kappadókiáig

Isztambultól Kappadókiáig

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 123675

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Isztambultól Kappadókiáig

Isztambultól Kappadókiáig

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 123675

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!