Hajózás a Níluson

Ft-tól/fő 329.990
Időpont: 2023.12.03 - 12.09
Legjobb ár: 329.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.12.03 - 12.09

Tartson velünk a Hajózás a Níluson utazásra! A kiutazás történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 329.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Hajós utak
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 171179
Kívánságlistára teszem

Leírás

1. NAP
Utazás Egyiptomba

Repülés Budapestről Hurghadába, majd transzfer a luxori kikötőbe (Luxor-Hurghada kb. 5 óra transzfer). Szállás a hajón.

2. NAP
A hajó útvonala: Luxor - Edfu

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható FAKULTATÍV program: hőlégballonozás. FAKULTATÍV programcsomag: a Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb nevezetessége vár ránk - a régészeti kincsesbá- nyához számos legenda kapcsolódik a 20.századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listájára is felkerült. Az ókori egyiptomiak Ta-Iset-Ma'at-nak nevezték, melynek jelentése az Igazság helye. Ez a nekropolisz a 18. és 20. dinasztia közötti nagy fáraók temetkezési helyszíne, Kr. e. 1550-1080 között. Thotmesz volt az első, és XI. Ramszesz az utolsó uralkodó, akiket itt temettek el. Nemcsak fáraókat, hanem feleségeiket, gyermekeiket és nemeseket is itt helyeztek végső nyugalomra. A Királyok Völgyének története akkor kezdődött, mikor az egyiptomi uralkodók felhagytak az új piramisok építésével, és úgy döntöttek, hogy sírhelyeiket és halotti templomaikat különválasztják. Thotmesz építésvezetője, Ineni a sírt egy kietlen völgybe ásatta, egy lépcsősort vésetett a sziklákba, az aljára egy temetkezési kamrát helyezett el. Hatshepsut-temploma a következő állomásunk. Hatshepsut I. Thotmesz lánya volt, aki először régensként, majd fáraónő- ként uralkodott. Temploma az UNESCO-Világörökség része, II. Montuhotep temploma mellett, ezzel is hangsúlyozandó fontos szerepét az egyiptomi uralkodók között. Az ókorban az építményt Dzseszer-dzseszeru-ként ismerték, melynek jelentése Szentek szentje. Az egyiptomi építészetben egyedülálló alkotásnak számított: óriási teraszokból állt, melyeket emelkedők kötöttek össze, és a szentélyhez vezettek. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Edfu felé indul úszó járművünk. Vacsora és szállás a hajón.

3. NAP
A hajó útvonala: Edfu - Komombo - Asszuán

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható fakultatív program: Edfu templom (Hórusz templom) ez után hajózás Komombóba, FAKULTATÍV programcsomag: Elhajózunk Komombóba ahol felkeressük a Szobek templomát, mely Asszuán városától kb. 45 km-re található, a Nílus keleti oldalán. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető, Ptolemaiosz király idején. Később a római időkben történt még néhány fejlesztés. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Szobeket általában krokodilfejjel ábrázolták, és a bőség, termékenység isteneként tekintettek rá. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Hóruszt sólyomfejjel szokták megjeleníteni. Ő az egyik legfontosabb isten, a fáraók és Egyiptom védelmezője. Hajózás Asszuánba. Vacsora és szállás a fedélzeten.

4. NAP
A hajó útvonala: Asszuán

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! FAKULTATÍV programcsomag: felkeressük az Asszuáni-gátat és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380-362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-es években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkia-szigetre. Délután szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program.
Az éjszakát Asszuánban töltik. Vacsora és szállás a fedélzeten

5. NAP
A hajó útvonala: Asszuán - Edfu

Reggeli. Pihenjen a hajón, csodálja a nílusi tájat! Vacsora és szállás a fedélzeten. Csak helyszínen foglalható program: Abu Simbel templom felkeresése. A hajó Edfu felé tart.

6. NAP
A hajó útvonala: Eszna

Reggeli a hajón. Hajónk Esna felé szeli a hullámokat. Élvezze a pihenést, a kikapcsolódást! Járművünk Luxor felé halad. Vacsora és szállás a fedélzeten.

7. NAP
A hajó útvonala: Luxor

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! FAKULTATÍV programcsomag: az utazás egyik fénypontja a Karnaki-templom meglátogatása. Ez a komplexum az ókori Egyiptom egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legnagyobb vallásos épületegyüttese. Területe több, mint száz hektár. Építése i. e. 20. században kezdődött, és tartott több, mint kétezer éven át, érintve több, mint 30 fáraó uralkodását. A Középbirodalom idején Ipet szutnak nevezték, melynek jelentése a ,,Kiválaszott hely". Számos templomból áll - nemcsak isteneknek szenteltekből, hanem olyan egyiptomi uralkodók is hozzátették építészeti kézjegyüket, akik szerették volna, ha örökségük az utókorra marad - a közép- és újbirodalmon át egészen a Ptolemaiosz dinasztiáig. A Karnaki-templom kb. 2,5 kilométernyi távolságra fekszik a luxoritól, mely a világ egyik legnagyobb, legvarázslatosabb templomegyüttese, és egyúttal szabadtéri múzeuma. Az újbirodalom alatt, III. Amenhotep idején (Kr. e. 1390-1352) kezdték építeni, majd a befejezése Tutanhamon (Kr. e. 1336-1327) és Horemheb (Kr. e. 1323-1295) uralkodásához köthető. II. Ramszesz megnagyobbíttatta és kibővítette a templomot. A komplexum fontos politikai, és vallási központ lett Thébában. A thébai három isten, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére emelték. Ez lett a helyszíne az évente megrendezett Opet-ünnepségnek: ekkor a három isten szobrát Karnakból Luxorba vitték, a királyi hatalom, az újjászületés szimbólumaként. Vacsora és szállás a fedélzeten.

8. NAP
Hazautazás

Transzfer a repülőtérre, hazautazásközvetlen repülővel. Járatmódosítás esetén elképzelhető, hogy az utasok egy éjszakát Hurghadában töltenek.


FONTOS INFORMÁCIÓK
2022. június 17-től Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, nem kell sem oltási igazolás, sem pedig teszt a beutazáshoz.
Az útlevél ellenőrzés előtt minden érkező utas köteles kitölteni egy egészségi állapotra vonatkozó regisztrációs lapot, amelyen elérhetőségeit (egyiptomi tartózkodási hely, telefonszám, email cím) és biztosításának adatait is meg kell adni.

A repülőgép menetrendjétől függően előfordulhat, hogy az első és/vagy az utolsó éjszakát hotelben töltik utasaink.

Háromfős foglalás nem tehető! Maximum 1 gyerek/kabin, de csak ha a gyerek tud egy kétszemélyes ágyban aludni a szülőkkel.

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat navigációs okok miatt is.
Javasoljuk a fakultatív programcsomag megvásárlását, mely a helyszínen jóval drágább lesz (kb. 249 EUR/fő) ! Az előzetesen foglalható fakultatív programcsomagon kívül a helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására nyílik lehetőség. Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. (30 fő) csoportlétszám szükséges.

Kötelező borravaló: 35 euró/fő.
Egyiptomi vízum: érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 27 euró/fő. Lehetőség van egy csomag megvásárlására, ami tartalmazza a vízumot és egy netkártyát is (1,5 GB), továbbá egy üveg vizet. Ennek igénybevétele felár ellenében a helyszínen. Amennyiben szeretne internetet használni telefonján, a csomag megvásárlását javasoljuk, hiszen a hajón nem túl erős a wifi és az is csak a közös helyiségekben van.


Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Repülőtéri illeték
Feladott-és kézipoggyász
Transzferek
Szállás az 5*-os hajón 7 éjszakára
Teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül
Magyar nyelvű idegenvezetés

Egyéb

Egyágyas szoba felár: 99.990 Ft / fő
Egyiptomi vízum 27 euró/fő - helyszínen fizetendő
Kötelező borravaló - 36 euró/fő - - helyszínen fizetendő
Amiket ajánlunk Önnek
Fakultatív programcsomag: 89.990 Ft / fő
A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom.
Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő!
All inclusive italcsomag a hajón: 74.990 Ft / fő
Helyi alkoholos és alkoholmentes italokkal
Minden nap 18:00-23:00-ig
Egy szobában történő elhelyezés esetén minden utasnak igényelnie kell az ellátást. Szobán belüli különböző ellátás nem megengedett. Az alapár semmilyen italfogyasztást nem tartalmaz.
Biztosítási csomag: 19.900 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: 89.990 Ft / fő
A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom.
Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő!

Hotel

Járatok

x Hajózás a Níluson

Hajózás a Níluson utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. 1 * Biztosítási csomag (BBP: 5.600 Ft / fő, Útlemondási biztosítás: 14.300 Ft / fő) 19.900 Ft fő
  2. 1 * Fakultatív programcsomag 89.990 Ft fő
  3. Egyágyas szoba felár 99.990 Ft fő (egy utas esetén)* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 171179
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Hajózás a Níluson

Hajózás a Níluson

Egyiptom, Nílusi hajóutak

Útazonosító: 171179

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Hajózás a Níluson

Hajózás a Níluson

Egyiptom, Nílusi hajóutak

Útazonosító: 171179

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!