Formula 1 Vietnámi Nagydíj

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

2020 áprilisában különleges, kizárólag erre az eseményre kifejlesztett körutat indítunk a verseny színhelyére! De, nem csak az F1 szerelmeseinek szól ez a program! Vietnam különösen gyönyörű...

Kívánságlistára teszem

Ez a körút főleg azoknak szól, akik akár a három versenynapon is motorzúgásra és benzingőzre vágynak. Őket kivisszük a pályára, akár mindhárom napon a pályára. Akiknek azonban nem  ez a szíve vágya (főleg a lelkes férfitárs hozzátartozói) ezalatt különleges Hanoi környéki programokat kapnak. Ez az út tehát lehetővé teszi, hogy férfitársaink is jól szórakozzanak, miközben családjuk egy igazi vietnami magánút programjaiban gyönyörködhessenek. A speciális körút programjait a Hanoi és környéke programkatalógus ínyenc ajánlataiból válogattuk össze.

Akik csask a vasárnapi fő versenyre kíváncsiak, csatlakozhatnak Vietnam kincsei körutunk 2020 április 4.-én induló programjához is.

Program:

1. nap: 2020. március 31. - kedd - Utazás Budapestről

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, átszállással.

2. nap: 2020. április 1. - szerda - Megérkezés Hanoiba

Érkezés Hanoi nemzetközi repterére, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő. A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utána  sétálni, vacsorázni megyünk. Nem árt megismerkedni Vietnam konyhaművészetével, mindennapi ételeivel. Ezekből nyújtunk egy kis ismerkedő összeállítást. Javasolni fogunk mindenkinek valami olyat, ami a kedvére való lehet.

Vacsora után jó program lehet Hanoi éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszélgetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán.

3. nap: 2020. április 2. – csütörtök - Egésznapos városnézés Hanoi-ban

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ezért a sorrendet a helyszínen állitjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk.

Programunk egyik fő blokkja Hanoi belvárosába visz. Megtekintjük a Ho Chi Minh Complex épületeit, meglátogatjuk a Mauzóleumot és a régi császári palota területén kialakított Elnöki Palota múzeummá alakított épületeit és kertjét. Következő állomásunk az ezer éves Egypilléres Pagoda. Délelőtti programunk utolsó állomása az Irodalom Temploma, Vietnam legrégibb, Konfúciusznak szentelt egyeteme. Az 1070-ben épített templom adott helyet a közoktatásnak is megnyitott Császári Akadémiának több mint 600 éven keresztül.

Tovább megyünk Hanoi egyik legszebb tava, a Nyugati tó partjára. Megtekintjük a 6. században épült híres Tran Quoc Buddhista pagodát. Megebédelünk egy helyi étteremben. Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, ahol Vietnam 54 nemzetisége  - mai is élő – kultúrájának emlékeivel ismerkedünk meg. Különösen érdekes a szabadtéri skanzen, ahol a törzsek jellemző építészetét és az épületekben elhelyezett kiállításokat tekinthetjük meg. Ezután egy  kellemes séta következik az óvárosban, a „36 utca” nevezetességei közt. Meglátogatjuk a Hang Be piac forgatagát, sétálunk a Hoa Kiem tó partján, betérünk a Ngoc Son templomba,  majd hazasétálunk.

4. nap : április 3. péntek Forma 1 - első nap - Ninh Binh – Hoa Lu -Trang An - Hanoi

FORMULA 1 program

Azokat a kedves vendégeket, akik belépővel rendelkeznek a pénteki F1 eseményekre, délelőtt kivisszük a verseny helyszínre. Az esemény végén (előre egyeztetett helyen és időpontban) felvesszük és visszavisszük a szállodába. A többieknek egész napos kirándulás az alábbiak szerint:

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány északi részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. Itt lesznek szépen egymás után a programok.

Délelőtti megállónk Hoa Lu, az ősi főváros, a Dinh és Le dinasztiák székhelye. Hoa Lu a vietnami királyság központja volt 10. – 11. században. A kb. 3km2 – es citadella területén számos érdekes emlék található ebből az időszakból.

A két ma is zavartalanul „üzemelő” évezredes emléktemplom fantasztikus épületegyüttesének és környékének felfedezése jó betekintést nyújt Vietnam évezredes kultúrájába. Szintén érdekes az ásatások területének fedett csarnoka a feltárt eredeti palota udvarral, a feltárás során megtalált emlékek kiállításával.

Az ősi fővárosban tett séta után tovább indulunk a vidék belsejébe, Tam Coc-ba, mert már éppen ideje lesz egy jó kis ebédnek. Minden programunkban, ha leírjuk, ha nem van egy kis vietnami konyha is. Most sem megyünk a szokásos turista abrakoltató létesítmények egyikébe sem.

Kényelmesen megebédelünk Tam Coc egyik híres, a helyi konyhát bemutató étteremben. Olyan hely ez, ahol Tam Coc megismerésére érkező "bennszülöttek" is szívesen esznek, mert igazi, helyi és remek minőségű az étel. Semmi különös, csak igazi vietnami ételek megvarázsolva a francia konyha rafinált kiegészítéseivel.

Délutáni programunk Tam Coc grotto vidéke, a Trang An Nemzeti Park területének csodálatos hegyei, folyói és barlangjai. Mindez, természetesen, csónakon. Ez a terület az UNESCO világörökség része. Ráadásul nagyon különleges. Ötvözi a természeti szépségeket a kulturális örökséggel. 

Nem egy fél napos kirándulás az, ahol ezt a Vietnam laoszi határa mentén több száz kilométer hosszan húzódó grottó vidéket részletesebben be tudnánk mutatni. De kirándulásunk ennek egyik legszebb részére vezet.

Ebéd után csónakba szállunk és több órás evezős csónakkirándulást teszünk Trang An természeti és kulturális csodái közt a Ngo Dong folyón. Az út talán legérdekesebb szakasza a folyami-barlangvidék. A folyó utat tört magának a karsztvidék hegyei közt és remek barlangokon, szurdokokon folyik keresztül. Sok évszázados, csak vizen kereszül elérhető templomok is színesítik a csónakutat. A nap végén, a kikötőből indulunk vissza Hanoiba.

5. nap: április 4. szombat Forma 1 - második nap - Az Illatos hegység és a Parfüm Pagoda és a selyem falu

FORMULA 1 program

Azokat a kedves vendégeket, akik belépővel rendelkeznek a szombati F1 eseményekre, délelőtt kivisszük a verseny helyszínre. Az esemény végén (előre egyeztetett helyen és időpontban) felvesszük és visszavisszük a szállodába. A többieknek egész napos kirándulás az alábbiak szerint:

A Hanoitól északnyugatra fekvő Huong Tich hegység Hanoi fővárossá válása után (1010) nagyon hamar szent hellyé és a buddhista zarándokok nagyon kedvelt célpontjává vált. Nem csoda, hiszen már 2000 éve kedvelt meditációs hely. Mára már több mint 100, a hegyek között szétszórt, folyópartokon, elzárt kis völgyekben vagy éppen hegyormokon található templomegyüttes. A vietnami Újév után, minden évben zarándokok ezrei özönlenek ide, hogy imádkozzanak az újév során elérhető egészségért és jólétért.

Az illatos hegység és Hanoi környékének egyik legszebb látványossága és egyben az egyik legfontosabb Buddhista szentély is Vietnamban: a Parfüm Pagoda.  Maga a szentély együttes csak gyalog vagy csónakkal közelíthető meg. A főszentély egy mészkőszikla hatalmas barlangjában épült, Az út során végighaladunk az évszázadok során épült templom és szentélyegyütteseken, a vízi és erdei ösvényeken is.

Kora reggeli indulás (7:30am) a szállodából. Két órás autóút (75km) Hanoi környékének hegyvidékén keresztül a Parfüm Pagoda völgyéig. Itt 1.5 órás mesés csónakút következik a Yen folyón.. A csónakút, különösen tavasszal és nyáron, szinte leírhatatlan szépségű. Megművelt földek között haladunk, majd a folyó befut a mészkősziklák közé és leszűkül. Mindenhol a parti burjánzó növényzet látványa és a part menti lótuszmocsarak látványa vesz körül. Az út végén kikötünk a Trinhtemplom kapujánál, gyalogos barangolásunk kezdetén.  

Ez az első templom, amit az út során megnézünk. Hatalmas és szent épületkomplexum, a helyoldalban egymás fölé épült kapuk, lépcsők, kertek, szentélyek együttesével és egy gyönyörű buddhista sírkerttel. Innen vezet tovább pár száz lépcsőn kapaszkodó utunk a templom legrégebbi szent helyéhez, ami egy a hegyoldalban kialakult sziklarepedés kis barlangjában van.

Mire végzünk a sok lépcsővel,  már éppen ideje lesz egy jó kis ebédnek. Minden programunkban, ha leírjuk, ha nem van egy kis vietnami konyha is. Most sem megyünk a szokásos turista abrakoltató létesítmények egyikébe sem.

Kényelmesen megebédelünk a templom lábánál lévő egyik helyi étteremben. Olyanban, ahol a zarándokútra vagy kirándulásra érkező  "bennszülöttek" is esznek, tehát igazi helyi és remek minőségű az étel.Semmi különös, csak igazi vietnami népiegytál  ételek. Gazdagon, ízesesen  és hatalmas adagokban..

Ebéd után indulunk kirándulásunk talán legszebb, de mindenképpen a legmagasabban fekvő helyéhez a Huong Tich barlanghoz, a Parfüm Pagoda fő szentélyéhez.

Ez nem igazán ebéd utáni relaxációs gyakorlat. Régebben ez az út a hegytetőre akár egy egész napot is tarthatott. Ma már azonban lehet délutáni program is, mert függővasúttal megyünk fel a hegytetőre. Persze a régi kapaszkodós ösvény is megmaradt és az "igazi" zarándokok azt használják. A barlangszentély után megnézzük a hegytetőn fekvő a Thien Tru pagodát és megcsodáljuk a gyönyörű panorámát ('a legszentebb kilátás"-t) a hegyről.

Visszafelé újabb 1.5 órás csónakutat teszünk a kikötőig. A visszaúton meglátogatjuk Van Phuc-ot egy selyem készítéssel foglalkozó kézműves falut.

A selyem 5000 éves történetének utolsó 1200 éve ránk a program következő állomásán Van Phucban, a selyemfaluban. A régebben még önálló, fallal körülvett kommunát hamar bekebelezte a már ezer éve terjedő város, de ahogy szokás, a kommuna, a kézműves falu megmaradt önálló fallal és kapuval, gyönyörű templommal és közösségi házzal rengeteg selyem manufaktúrával, selyempiacokkal és üzletek százaival rendelkező látványosságnak. De nem csak annak. Van Phuc selyemmanufaktúrái világhírűek és termékeik az igazi gazdagság és művészi ízlés hordozói az egész világon.

A program során megismerkedhetünk a selyem történetével, fajtáival készítési folyamatával, a különféle selyem fajták jellemzőivel. Egy kis bolyongás után a zegzugos kis utcákban, meglátogatunk egy több évszázados selyem manufaktúrát az egyik sikátor mélyén. Itt már évszázadok óta ugyanaz a család készíti a csodálatos kelméket több évszázados, fából készült és lyukkártya vezérlésű szövőszékeken.   Van itt olyan selyem szövet is, amelyből 24 óra alatt csak egy méter készül el.

Az üzletek és selyempiacok boltjaiban hatalmas választékban kaphatók a különféle selyem szövetek, ruhák, sálak, kesztyűk. Meglátogatunk néhányat.

Itt lesz alkalom arra is, hogy megmutassuk a különböző mintás szövésű egy vagy több színű anyagokat és még rengeteg "selymes dolgot". Különösen lenyűgöző az egyedi, kézzel festett sálak, blúzok, ingek és a selyemképek választéka.

6. nap: április 5. vasárnap Formula 1 - VERSENYNAP - Hanoi kézmüves falvai

FORMULA 1 program

Azokat a kedves vendégeket, akik belépővel rendelkeznek a vasárnapi versenyre, kivisszük verseny helyszínre. Az eredményhirdetés után, (előre egyeztetett helyen és időpontban) felvesszük és visszavisszük a szállodába. A többieknek egész napos kirándulás az alábbiak szerint:

A mai napon Hanoi környékére kalandozunk és meglátogatunk néhány kézműves falut. A kézműves/művész falvak rendszere már ezeréves hagyomány Vietnamban. A nagyobb városok körül, vagy a tartományok kereskedelmi központjai körül alakultak ki, a speciális termékek gyártására.  Gyakorlatilag minden termékcsoportra, a kovácsolt szerszámoktól kezdve, a füstölőkészítésen át, a selyemruházatig és a kerámiákig minden megtalálható valamilyen speciális faluban. Jó ez mindenkinek és automatikusan biztosítja a minőséget is.

Reggeli után indulunk első állomásunk, Bat Trang felé. Ez a kézműves falu  A délelőttöt a falu családi fazekas műhelyeiben töltjük. Minden család más-más termékre szakosodott, ezért egyáltalán nem lehet itt unatkozni. Ki is próbálhatjuk fazekas tudásunkat.

A 14. században alapított falu keramikus és fazekas mesterei hamar híressé váltak és néhány évtized alatt Hanoi és környező farm vidék „udvari beszállítóivá” váltak. Termékeik nem csak a mindennapi élet kellékei, de gyakran igazi iparművészeti alkotások is.

 Ennek a fejlődésnek az eredménye a porcelán megjelenése is a faluban. A 18. század végétől kezdve fokozatosan fejlődött és ma már a finoman áttört mintázatú, kézzel festet porcelán termékek, étkészletek, vázák, faliképek is híresek. Nagyon sok manufaktúra ma már csak exportra termel, főleg Kína, Tajvan és Japán felé. Ez sok mindent elmond termékeikről...

Mire végzünk, már éppen ideje lesz egy jó kis ebédnek. Minden programunkban, ha leírjuk, ha nem van egy kis vietnami konyha is. Most sem megyünk a szokásos turista abrakoltató létesítmények egyikébe sem. Kényelmesen megebédelünk egy helyi étteremben. Olyanban, ahol a "bennszülöttek" is esznek, tehát igazi helyi és remek minőségű az étel.

Ebéd után tovább indulunk Dong Ho-ba. Ez egy népművészeti festéseiről hires faluba. A merített papír gyártásától kezdve, egészen a faragott klisékkel nyomtatott képek kézi kifestéséig, sok érdekes és nálunk már rég elfeledett technikával találkozhatunk. Az ázsiai írások sajátossága(általában nem betűre alapul) és az évezredek óta szigorú szabályok szerint működő, jól szervezett államok miatt a sokszorosítás is évezredes múltra tekint vissza. Ennek alapja nyomótábla. A falu ennek egy sajátos részét, a népi történetek, lakás és ünnepi dekorációk készítését, nyomtatását, festését végzi már a 11. század óta. Lehet, hogy már korábban is, de írott történetük "csak" Thang Long, azaz Hanoi alapításáig nyúlik vissza.

A visszafelé úton Észak-Vietnam egyik legérdekesebb buddhista szent helyét a But Thap pagodát látogatjuk meg.

Az eredetileg a 13. században épült és ma már 10 épületből álló templomegyüttes különleges szépségű. Másik érdekessége az épületek fa szerkezeteit borító rengeteg faragás. Az épületekben és a belső kertekben álló több mint 50 szobor felülmúlhatatlan szépséget sugároz.. Ezek közül az egyik Vietnam nemzeti kincse, az ezer szemű és ezer karú Kuan Jin-t ábrázoló hatalmas alkotás.

7. nap: április 6. hétfő - Két napos hajókirándulás a Halong öbölben

Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk. 

Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket. Délután a hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Tito sziget homokstrandján. A délutáni programról visszatérve már nics más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetről.

A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

8-9. nap: április 7. kedd - 8. szerda - Halong Öböl hajókirándulás – Hanoi

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Élvezze a reggel frissességét az öböl közepén velünk, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot.

Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri kajakos program helyére. A program után a hajó visszaindul és lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet. Partra szállunk, majd visszautazunk Hanoiba.

Következő állomásunk az 1034-ben alapított Den Do templomegyüttes. Ez a méltán híres, a fővárost Hanoiba áthelyező Ly dinasztia családi emléktemplom együttese, a dinasztia 8 királyának templomaival, hatalmas park és mesterséges tó együttessel.

Visszaérkezve Hanoiba, transzfer a repülőtérre a tovább- vagy hazautazáshoz, menetrend függvényében.

*A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

MINIMUM LÉTSZÁM: 16 FŐ, amennyiben kevesebb jelentkező van, a felár 68.000,- Ft / fő

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 131652
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Formula 1 Vietnámi Nagydíj

Formula 1 Vietnámi Nagydíj

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 131652

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Formula 1 Vietnámi Nagydíj

Formula 1 Vietnámi Nagydíj

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 131652

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!