Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Ft-tól/fő 489.000
Időpont: 2023.06.26 - 07.05
Legjobb ár: 489.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.26 - 07.05

Tartson velünk a Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 489.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója: 164157
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  3 skandináv főváros látnivalóinak megismerése
?  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
?  Vadregényes táj és több száz vízesés
?  Óceánjáró hajóval Norvégia és Dánia közt

"Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig... Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város."
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - AUSZTRIA - NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különleges klasszicista épület a Dunapart közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG - LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk, ahol a reptéren felvesszük repülős utasainkat. Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gya­logos városnézés. Óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot (kívülről), a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook házat, a különböző stíluso­kat magán viselő Városházát és a Holstentort. Szállás.

3. NAP: R?DBY - KOPPENHÁGA - SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-R?dby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Str?get, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert ,,Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel tovább utazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stanon kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel-díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétálóutcáját. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fensé­ges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét is. A monumentális Városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA - FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába, a csodaszép Tyri-fjord mentén haladunk tovább. Az út során gyönyörköd­hetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás, mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 24.000,- Ft Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést látha­tunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD - BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamaro­san megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb zuhatagát, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunk­hoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord men­tén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen vízesésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A délutáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismer­kedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán sze­replő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program kere­tében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilá­tópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöl­tésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

8. NAP: BERGEN - BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a programunkat Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órák­ban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjordo­kat látva haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzetéről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szál­lunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 1 vagy 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) - JELLING - NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően repülős utasaink hazarepülnek Budapestre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG - BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Terveink szerint 21 óra körül érke­zés Budapestre, ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba és egyágyas kabin felára 174.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Egyágyas szoba felára (szállodákban) 114.000 Ft fő (egy utas esetén)
  3. Fakultatív vacsora (8 alkalom) 110.000 Ft fő
  4. Fakultatív vacsora a hajón 15.000 Ft fő
  5. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 24.500 Ft fő
  6. Kétágyas ablakos kabin felára (Norvégia és Dánia közt) /fő 26.000 Ft fő
  7. Kétágyas belső kabin felára (Norvégia és Dánia közt) /fő 18.000 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 12.000 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard 8.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164157
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 164157

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 164157

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!