Fedezzük fel Portugáliát!

Ft-tól/fő 449.000
Időpont: 2023.08.12 - 08.18
Legjobb ár: 449.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.08.12 - 08.18

Tartson velünk a Fedezzük fel Portugáliát! utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 449.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 164081
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
?  9 portugál világörökségi látnivaló
?  Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye
?  Borkóstoló egy tradicionális portói borászatban

Nagy meglepetést okoztak a portugál városok! Európa szélén a művészet milyen magasságokig jutott el, és egyedi, ami e bájos országban a szemünk elé tárul.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST/BÉCS - PORTO

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülés Budapestről Portóba. Évszázadok óta rivalizál egymással Porto és Lisszabon. Az út végére Önök is eldönthetik, hogy melyik a szebb város. Megérkezést követően, délután városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert városban. Programunk során többek közt megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, a színes házakkal tarkított kikötőt, sőt egy jellegzetes portói borospincét is fel­keresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás elfoglalása (2 éj).

2. NAP: PORTO - GUIMARAES - BOM JEZUS D.M. - BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár, a portugál történe­lem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába, és közben megtekintjük Bom Jesus do Montét is, mely méltán híres látványossága a környéknek. A szép fekvésű kert­ben lévő templom a zarándokok közkedvelt helye, ahová kutak­kal, allegórikus domborművekkel díszített pompás lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A dombtetőről csodaszép kilátás tárul elénk. Bragába érve megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található, aki a sírfelirat sze­rint magyar származású volt. 100 templom, elegáns paloták és terek tanúskodnak a város gazdagságáról és a történelem folya­mán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével uta­zunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA - TOMAR - FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális fellegvára ez a város, hiszen az egyeteme - a salamancai után - évszázadokon keresztül az Ibériai-félsziget legjelentősebb okta­tási központja volt. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket csodálhatunk meg, amelyeket azulejónak hívnak. Folytatva utun­kat, és a Világörökség részeként számontartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk, Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmél­kedésre, nézelődésre. Szállás elfoglalás vacsora (2 éj).

4. NAP: BATALHA - ALCOBACA - ÓBIDOS - NAZARE

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és a fatimai kegyhely misztikus jellegét akarja élvezni, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália neve­zetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik leg­szebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és annak kerengője, de még ezt is felül­múlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a ,,kőbe vésett csipke" becenév. A portugál nemzeti stílus, amely Mánuel királyról kapta a nevét, itt a gótikával fonódik össze. Érthető, hogy ez is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő látványos­ság, csakúgy mint Tomar, Porto és Guimaeres. Tovább utazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és sze­relme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. A ciszterci rendhez tartozó kolostor nagy területen fekszik, hisz a rend fénykorában 999 szerzetes élt itt. Különösen látványos a csem­pével borított konyha. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák övez­nek. Speciális atmoszférája miatt sok művész választotta lak­helyének. Itt nemcsak a látnivalókban tudunk gyönyörködni, hanem a városka híres termékét, a meggylikőrt, a ginját is meg lehet kóstolni, sőt vásárolni is tudnak belőle. Késő délután az óceánpartra, Nazaréba látogatunk el. Mind a sziklán elterülő felsőváros, mind a széles fövenyű, finom homokkal rendelkező óceánpart, kellemes élményt ígér. Az alsóvárosban helyi, ízle­tes halételeket fogyaszthatunk, szuveníreket vásárolhatunk, a felsővárosban száraz, aszalt, kandírozott gyümölcsöket ízlelhe­tünk, és természetesen a szikla kilátójából pompás panorámá­ban gyönyörködhetünk. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket. Fakultatív Batalha - Alcobaca - Óbidos - Nazare - Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 50 EUR

5. NAP: FATIMA - SINTRA - C. DA ROCA - LISSZABON

A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, mely káprázatos környezetben talál­ható. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárol­ható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyuga­tibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szob­rai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa ele­gáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk - ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt -, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A lát­kép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangula­tos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni.

7. NAP: LISSZABON - BUDAPEST/BÉCS

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a ,,Hideg Ház" nevezetű bota­nikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően a Kocsi múzeumban, majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Ezek megtekintése után, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el fakultatív vacsoránkat. Az esti órákban transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint a késő esti órákban repülés Budapest irányába, ahová várhatóan éjfél után érkezünk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + 2 vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Fedezzük fel Portugáliát!

Fedezzük fel Portugáliát! utazás foglalás

1
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Utazás azonosítója: 164081
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Fedezzük fel Portugáliát!

Fedezzük fel Portugáliát!

Portugália, Körutazás Portugáliában

Útazonosító: 164081

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fedezzük fel Portugáliát!

Fedezzük fel Portugáliát!

Portugália, Körutazás Portugáliában

Útazonosító: 164081

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!