Etióp körút ***

Ft-tól/fő 664.000
Időpont: 2022.10.14 - 10.23
Legjobb ár: 664.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.10.14 - 10.23

Tartson velünk a Etióp körút *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 664.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 140490
Kívánságlistára teszem
Körutazás Észak-Etiópia lenyűgöző tájain

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Bécs - Addis Abeba (Etiópia)

Elrepülés Bécsből Addis Abebába az esti órákban. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: Addis Abeba - Bahir Dar

Érkezés a reggeli órákban majd továbbrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

 

3. nap: Bahir Dar - Gondabar

Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a ,,királyi városban": Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

 

4. nap: Gondar - Simien Nemzeti Park - Gondar

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.

 

5. nap: Gondar - Axum

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

 

6. nap: Axum - Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan ,,Afrika Petrájának" is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése, amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

7. nap: Lalibela

Reggeli után a Yemrehanna Kristos templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet betekintést adva az etióp vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Vacsora. Szállás Lalibelában.

 

8. nap: Lalibela - Addis Abeba   Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba, Etiópia fővárosába. Érkezés után városnézés: felkeressük a Néprajzi Múzeumot, ahol Etiópia kultúrájával és népeivel ismerkedhetünk meg, majd elmegyünk Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piacára. Ezt követően megtekintjük a Szentháromság Katedrálist.Vacsora. Szállás Addis Abebaban.   9. nap: Addis Abeba...   Reggeli, majd a nap folyamán látogatást teszünk a Nemzeti Múzeumban, ahol láthatjuk a közel 3,5 millió éves ,,Lucy" maradványait, amely Etiópiában található. Este egy fantasztikus tradicionális etióp táncos-zenés előadás keretében fogyasztjuk el búcsúvacsoránkat. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal tovább utazás Budapestre.   10. nap:...Budapest   Érkezés a kora reggeli órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-      Simien Nemzeti Park

-      Lalibela sziklatemplomai

-      Királyi körzet, Gondar

-      Axum

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 185 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-      repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékkel

-      BBP biztosítás

-      közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

-      elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

-      magyar nyelvű idegenvezető az út során

 

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

x Etióp körút ***

Etióp körút *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Transzfer
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. 12-17 fő közötti felár 44.000 Ft fő
  2. Budapest-Bécs-Budapest autóbusz transzfer(min. 10 fő esetén különbusszal, 10 fő alatt menetrend szer 16.500 Ft fő
  3. Egyágyas felár 109.000 Ft fő
  4. Útlemondási biztosítás 9.295 Ft fő
  5. Vízum 27.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 140490
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Etióp körút ***

Etióp körút ***

Etiópia, Körutazás Etiópiában

Útazonosító: 140490

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Etióp körút ***

Etióp körút ***

Etiópia, Körutazás Etiópiában

Útazonosító: 140490

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!