Északnyugati átjárók (Repülő)

Ft-tól/fő 1.332.000
Időpont: 2022.07.18 - 07.28
Legjobb ár: 1.332.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.07.18 - 07.28

Tartson velünk a Északnyugati átjárók (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 11 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.332.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 11 nap / 9 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 141391
Kívánságlistára teszem

Amerika

Info:

[rh] repülővel, menetrend szerinti járattal

helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Önellátás

1. Két egymásra néző ultramodern metropolisz - együtt 5 millió lakossal, egymástól kevesebb, mint 3 óra távolságra. Seattle az USA - Vancouver pedig Kanada kulturális és gazdasági ,,óriás-bébije" - a világon egyedülálló, érintetlen természeti környezettel.

2. Csak itt, a két óriás állam nyugati határvidékén fordulhat elő, hogy a felhőkarcolókat hátrahagyva, szinte azonnal örök hóval és jéggel borított óriásvulkánokhoz
érjünk (Mount Rainier, Mount Olympos). Körös-körül óriási ősvadonokkal, az európaiak számára meghökkentő méretű nemzeti parkokkal. Itt, a Csendes-óceán észak-amerikai partvidékén csak a XIX. század végén hozták létre az első településeket.

3. Csak itt - egyedül a világon - napokon át sétálhatunk az építési tilalom alatt álló, védett fjordokban és óceáni fövenyeken. Ráadásul az USA-ban és Kanadában ,,egyszerre".

 

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Magyar idegenvezetés

Leiras:

2022-es dátum és ár tájékoztató jellegű! 

1.nap: Budapest - Seattle

Hajnali találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Elrepülés átszállással Seattle-be a délelőtti órákban. Útközben vázlatos felkészítés a tíz magyarországnyi Brit Columbia (Kanada) és ,,csak" két magyarországnyi Washington állam (USA) természetföldrajzáról, illetve a fontosabb nemzeti parkokról. Néhány szó az 1846. évi Oregon Treaty szerződésről, hogy hogyan is osztozott meg a két szomszédos hatalom, a sok helyütt máig is szinte érintetlen, irdatlan vadonokon. Statisztikák Seattle, az ,,Örökzöld város" múltjából - jelenéből, felkészüléssel a metropolisz fontosabb látnivalóira. Délutáni megérkezés, majd transzfer belvárosi szálláshelyünkre. Koraesti látogatás a névadó Seattle törzsfőnök szobránál, sétával a város legrégebbi negyede, az 1851-ben alapított Pioneer Square-tér városrészben, illetve erőnktől függően a Waterfront Parkban, a kikötőnél, a Ferris Wheel óriáskerékig. Fakultatív vacsora lehetőség a Puget Sound-öböl kikötői negyedének kiválasztott éttermében vagy pub-jában. (3 éj Seattle-ben)

Szállás:

2. nap: A Klondikei Aranyláztól - az Amazon gömbökig

Reggeli látogatás az immár fél évszázados (de 2018-ban felújított) Space Needle (Tű az Űrben) toronyban. Séta a 150 m magasságban épült üvegpadlón (!) - csodálatos kilátással a belvárosra, s a környező hegyóriásokra és vadonokra, egészen Kanadáig. Séta a Klondike Aranyláz múzeum negyedben, ismerkedés az 1897. évi aranyláz eseményeivel, hőseivel. Kiadós hűsölés a Columbia Center 284 m magas felhőkarcolójának árnyékában, majd látogatás a néhai Safeco Field stadionnál, a Seattle Marines otthonában. Séta az Amazon gömbök ultramodern környezetében, szerencsés esetben látogatással belül is. Rövid ebédszünet a Pike Place Market 80 éttermének vagy sütödéjének egyikében. Rövid utazás a Boeing által működtetett repülési és űrkutatási múzeumhoz (Museum of Flight). Ez a világ legnagyobb gyűjteménye, több mint 150 kiállított légi masinával. Délutáni visszautazás a belvárosba, pihenővel az 1914-ben épült (s csak 148 m magas) Smith Tower bárjában, némi Tennessee whisky kortyolási lehetőséggel.

3. nap: A Mt. Rainer hegyóriás hó és jégvilága (Az amerikai Fuji)

Reggeli indulás a Mt. Rainier Nemzeti Parkba. ,,Az amerikai Fuji", a 4.392 m magas Mt. Rainier, Földünk egyik legszebb hósipkás óriása (...és több mint 600 méterrel magasabb a Fujinál...). A hegy csúcsáról szirom-szerűen ereszkednek alá a hatalmas gleccserek (Emmons, Winthrop, Russell, Tahoma stb.) a 2.500- 3.000 m magasan lévő havasi rétekig. 170 km (kb. 3 óra) vezetés a Henry M. Jackson Memorial látogató központig, menet közben fotószünetek a legszebb panorámapontokon. 3-4 órás túra, 1.800 m magasságtól a Nisqually gleccser keleti oldalán, a 2.074 Panoráma pontig. A gleccser ,,csikorgó koncertjének" hallgatása, rövid pihenővel. Időjárástól függően túra a gleccser oldalában, a Muir Snowfield hómezőn át az Anvil Szikláig. (A látogató központ mellett üzemel a nagyhírű Paradise Inn szálloda, étteremmel, bárral - a nem ott lakó vendégek számára is. A korábban visszaforduló útitársak itt gyülekeznek.) Utazás az óriásvulkán keleti oldalán, rövid pihenőkkel. Esti visszaérkezés a szállodánkba.

4. nap: A Puget Sound fjord és a Mt. Olympus - ,,Az Istenek hegye"

Délelőtti átkompolás a Bainbridge-szigetre, az Örökzöld világváros (Seattle) sziluettjének fényképezése a tengerről. Utazás Port Gamble érintésével az Olympia-félszigetre. Rövid látogatás a Sequim melletti Olympic Vadasparkban. Grizzly, farkas, bölény és más őshonos állatok fényképezése. Utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Olympic Nemzeti Park keleti oldalán. A félsziget északi csücskéről James Cook kapitány 1778-ban készítette az első leírást. Az áthatolhatatlan vadonba csak 1885-ben (!) küldte a szövetségi kormány az első feltáró expedíciót. A nemzeti park három jól elkülöníthető területet ölel fel:
1./ Óceánparti fövenyek és sziklák
2./ Magashegységi hó- és jégmezők
3./ Mérsékelt övi esőerdők
A szállás átvétele Port Angeles kikötőjében.Látogatás a ,,felhők felett", a Hurricane Range gerinc kilátópontjain. A mérsékelt övi esőerdők feletti hegyek csak 2.200-2.400 m magasak, de az óriási mennyiségű hónak köszönhetően számtalan gleccser kanyarog a völgyek felé. Az ősi fenyvesek között elterülő tisztásokról egyszerre fényképezhetők a gleccserek és tengerszorosok. Az ,,Istenek hegye" az örök hó födte Mt. Olympus fényképezése, jó látási viszonyok esetén. Szállás Port Angelesben (2 éj).

Szállás:

5. nap: Esőerdők titkai; Szemtől - szemben a Csendes-óceánnal

Reggeli utazás a Crescent tó déli partján, történetekkel a Csendes-óceán partvidékét valaha benépesítő indián törzsek (makah, ozette, chinook, quileute, hoh, quinault) eredetmondáiról és néhai életmódjáról. Látogatás a Hoh Road esőerdőben, helyi vadőrök útmutatása alapján. A világon egyedülálló esőerdő az örök pára birodalma, a tél folyamán feltorlódó több méter mély hótakaró egész nyáron át tartó folyamatos olvadása következtében. A szakállzuzmókkal fedett lombos erdők és fenyvesek Földünk legdúsabb vegetációját alkotják. (A növényi biomassza mennyisége nagyobb, mint az Amazonas trópusi esőerdőiben!) Kutatás a Roosevelt elkek (csak itt élő szarvas) után, siker esetén fényképezéssel. Továbbutazás a Hoh folyó mentén az óceánhoz, a Hoh Indián Rezervátum déli határára. Kb. 2 órás túra (az
apály-dagály viszonyoktól függően) a Ruby Beach sziklás, szigetekkel tagolt - és érintetlen partvidékén. Rendelkezésre álló időtől függően késő délutáni áthaladás a Quileute Indián Rezervátum óceánpartján. Hazautazás Port Angelesbe, a Juan de Fuca tengerszoros festői partvidékén.

6. nap: Sziget-megyei kalandok

Reggeli után utazás Port Townsend kikötőjébe. Menet közben történetek Sziget-megye (Island County), az USA legkülönlegesebb fekvésű, ,,vízi" megyéje (9 sziget) igen gazdag múltjából és stratégiai szerepéről. Séta a város kikötőjében, a viktoriánus óvárosban, majd rövid látogatás a ,,felsőváros" meseszép utcácskáin. Átkompolás a 89 km hosszúságú, erődökkel és erdőkkel tarkított Whidbey-szigetére (Whidbey Island), útközben a névadók, Joseph Whidbey (1757 - 1833) és Peter Puget (1765 - 1822) kapitányok életének áttekintése. Megérkezés Fort Casey tengeri erődvárosába, látogatással a szabadidő parkká alakított, gigászi katonai objektumban. Utazás Coupville-be, Sziget-megye különlegesen bájos, 1.900 lakosú központjába. Séta az aprócska főutcán, majd pihenő és rövid szabadprogram. Délutáni utazás Clinton kikötőjébe. Rövid hajózás Mukilteoba. Partraszállás után látogatás a Világítótorony Park mütyűrke, de annál bájosabb tornyánál. Visszautazás Seattle-be, menet közben kb. 2 órás vásárlási lehetőség a metropolisz valamelyik északi bevásárló negyedében. (1 éj Seattle-ben)

Szállás:

7. nap: A Viktoriánus Victoria: a parkok és műemlékek fővárosa

Reggeli áthajózás Vancouver-szigetére (Kanada). Menet közben áttekintés az áttekinthetetlen méretű (944.735 km2 !) Brit Columbia és a ,,csak belgiumnyi" (31.285 km2) Vancouver-sziget természetföldrajzáról. 2 órás hajózás után megérkezés Brit Columbia fővárosába, a csodaszép Victoriába. Az 1843-ban alapított város Észak-Amerika egyik ,,legangolabb" települése, megannyi nagyszerű Viktoriánus épülettel, palotákkal, 2 katedrálissal és csodaszép parkokkal. Poggyászunk elhelyezése után udvariassági látogatás a névadó uralkodónő szobránál, majd séta a meseszép Inner Harbour (Belső-kikötő) negyedben: Brit Columbia Parlamentje (1897) - Fairmont Empress Hotel (1908) - Tengerészeti Múzeum (1869). Rövid ebédszünet, majd további látnivalók: Városháza - Királyi Színház - Városháza - St. Andrews Katedrális - Christ Church Katedrális. Kb. 2 -2,5 órás látogatás a Királyi Brit Columbia Múzeumban (Természettudományi, Indián és Történelmi kiállítások). Késő délutáni séta lehetőség a Kormányzói Palota és a Craigdarroch Kastély (1880) határozottan arisztokratikus térségében. Fotózás a Beacon Hill Parkban, a Trans-Canada Higway 0 km jelénél. Szállás Victoriában (1 éj).

Szállás:

8. nap: Hajózás Vancouver városáig

Reggelit követően indulás Észak-Amerika egyik legélhetőbb és legkellemesebb fővárosából - annak egyik leggazdagabb világvárosába, Vancouver-be, komphajón. A 2,2 milliós metropolisz Kanada harmadik legnépesebb városa - s évről-évre a világ 5 legélhetőbb nagyvárosa lista kiválasztottja, nyertese. Várakozással teli, kb. 2 órás hajózás a Strait of Georgia tengerszoros szigetei között ,,Kanada nyugati ablakába". Rövid taxizás hotelünkbe, csomagjaink leadása. Ebédszünet, majd 3-4 órás Hop on Single decker buszos városnézésünk megkezdése, ,,londoni stílusban". Az utazás K-Ny irányban szeli át a világvárost, a keleti Gastown és China Town óvárosokból indulva a Robson és Granville-sziget negyedeken át a Stanley Park és az English Bay óceán-partjaiig. Este pihenő, fakultatív kocsmázási lehetőség. Szállás Vancouverben (2 éj).

Szállás:

9. nap: Vancouver: világváros a kanadai vadonban...

Reggeli indulással félnapos kirándulás a város északi szélére, a kanadai vadon elérhető peremére: Átkelés a Lions Gate hídon, ,,a kanadai Golden Gate-on", majd rövid utazás a Capilano Park 70 m mély kanyonjához. Séta az azonos nevű folyó függőhídján, rövid pihenéssel. Utunk folytatása a Grouse Mountain-hegy felvonójához. Felkapaszkodás busszal a tengerszintről - 1.250 m magasságba. A nagyszerű panorámák, s a friss fuvallat élvezete - következő, Brit Columbia természetjáró utunk fakultatív tervezgetési lehetőségével...Visszatérés Vancouverbe kora délután. Séta a Dr. Sun -Sen Garden parkban (Földünk legelső, Kínán kívüli Ming-dinasztia stílusú kertje), majd az Élő Shangri-La felhőkarcoló több, mint 200 m magas üvegtornyánál. Bevásárlási lehetőség a ,,kanadai Madison Avenue-on", a Robson Street-en, szabadidő a belvárosban. Este fakultatív közös búcsú-kocsmázási lehetőség, kanadai whisky-értékeléssel és méltatással: A kiürített Canadian Club; Crown Royal; Black Velvet és Seagram's 7 poharak mélyének összehasonlítása...

10-11. nap: Vancouver - Budapest

Hazaindulás menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre a 11. napon, a délutáni órákban.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Olympia Nemzeti Park

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Budapest-Amsterdam  06:30-08:40 KL1972 / Kb.2 óra 20 perc

Amsterdam-Seattle     10:20-11:34 DL143 / Kb.10 óra 14 perc

Vancouver-Amsterdam 17:45-12:05(másnap) KL682 / Kb.9 óra 20 perc

Amsterdam-Budapest   14:25-16:20 KL1977 / Kb.2 óra 20 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Zsiga György

 

Eredeti tanulmányait tekintve térképész - az ELTE térképész és földrajz tanári szakjain tanult -, de mielőtt idegenvezető lett volna, volt fotós, hajóépítő, favágó, író, és programozó is (többek között), amely munkák mellett bejárta a fél világot. Több évet élt az USA-ban, Nagy-Britanniában, Új-Zélandon és Törökországban, melyek mellett bejárt több mint száz országot is. Utazásait több újságcikkben is megosztotta az érdeklődőkkel, de fél tucat útikönyv írásával is hozzájárult, hogy mások könnyebben, felkészültebben vághassanak neki utazásaiknak. Kedvenc úticéljai: USA, Új-Zéland, Szíria, Nagy-Britannia, Marokkó, Törökország és Mexikó. Az utazás mellett a természet és a túrázás szeretete is szerves részét képezi életének. Az El-Camino és az Országos Kéktúra után a következő nagy céljai a bakancslistáján a 4300 km-es Pacific Crest Trail végig túrázása, valamint a Csendes-Óceáni szigetvilág bejárása vitorlással.

 

Ismerje meg az Északnyugati átjárókat!

x Északnyugati átjárók (Repülő)

Az ár tartalmazza:
nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 417 000 Ft)9 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákbanmagyar nyelvű idegenvezetőbelső és nemzetközi komp utazásokmegadott programokat

Az ár nem tartalmazza:
ESTA és ETA engedély díjakb. 18 000 Ftbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 125 USDútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításétkezésekkb. 25 USD/fő/napb(mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár432 000 Ft

Északnyugati átjárók (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 417 000 Ft)9 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákbanmagyar nyelvű idegenvezetőbelső és nemzetközi komp utazásokmegadott programokat

Az ár nem tartalmazza:
ESTA és ETA engedély díjakb. 18 000 Ftbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 125 USDútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításétkezésekkb. 25 USD/fő/napb(mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár432 000 Ft


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. ESTA és ETA ügyintézés 18.000 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 2,20 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141391
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Északnyugati átjárók (Repülő)

Északnyugati átjárók (Repülő)

Kanada, Körutazás Kanadában

Útazonosító: 141391

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Északnyugati átjárók (Repülő)

Északnyugati átjárók (Repülő)

Kanada, Körutazás Kanadában

Útazonosító: 141391

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!