Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Ft-tól/fő 117.000
Időpont: 2022.04.21 - 04.24
Legjobb ár: 117.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.04.21 - 04.24

Tartson velünk a Élmények a Salzkammerguti tóvidéken *** utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 117.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 149905
Kívánságlistára teszem
látogatással Linzben, Salzburgban és a Kremsmünsteri Apátságban

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Salzburg

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Linzbe, technikai megállóval. Programunk első állomása, Felső-Ausztria tartományi székhelye, Linz városa. Itt városnézés keretében a főbb látnivalókkal (Plébániatemplom, régi Dóm, Vár, Főtér és környéke) ismerkedünk. A városnézés befejezése után jó 40 km buszút után a VIII. században III. Taszilo bajor herceg által alapított Szent Benedek-rendi apátságba, Kremsmünsterbe érkezünk. Itt vezetett túrán veszünk részt, melynek során megcsodálhatjuk az UNESCO Világörökség címre váró apátság rejtélyes és csodálatos kincseit, melyek közül a Tassilo-kehely a legértékesebb, de sok más csodálatos tárgy mellett, a kiemelkedő egyház- és kultúrtörténeti jelentőséggel bíró Codex Millenarius is itt látható. Az apátság és kolostor megtekintése után tovább utazunk a salzburgi szállásunkhoz. Este vacsora egyénileg, illetve lehetőség van a város egyéni felfedezésére.

 

2. nap: Salzburg - Wolfgangsee - Bad Ischl - Hallstatt - Salzburg

Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a Salzkammerguti tóvidéken. Először a régió legnagyobb tavához, a Wolfgangsee-hez utazunk, ahol két megállót is teszünk. Először a tó északnyugati csücskében fekvő Sankt Gilgen kicsiny városának hangulatos, virágos, festett házakkal teli központjában teszünk egy sétát, ahol többek között a hegedülő gyermek Mozart szobrát is láthatjuk. Második megállónk a tónál Sankt Wolfgang városánál lesz, mely szintén rendkívül bájos és hangulatos. Itt megtekintjük a városka kegytemplomát, mely gótikus és barokk oltáráról nevezetes. Visszaszállunk az autóbuszba, s meg sem állunk Bad Ischl városáig. 1853-ban itt ismerkedett meg egymással Ferenc József és Wittelsbach Erzsébet, azaz Sissi. Megtekintjük a Császári Villa nevezetes termeit, kincseit, majd sétálunk a városban, ahol pillantást vethetünk többek között a Lehár-villára, s lesz lehetőségünk megkóstolni Sissi kedvenc süteményét, az eredeti Ischlert is. Újabb kb. 20 km buszozás után az 1875-ig csak víziúton vagy hegyi ösvényeken keresztül öszvérrel megközelíthető, a Hallstatti-tó délnyugati partján fekvő Hallstatt városába érkezünk. Sétánk során megtekintjük a meredek lejtőkre, cölöpökre épült tóparti épületeket, megtekintjük a Szűz Mária mennybevétele plébániatemplomot, a hozzá tartozó kis temetővel, s a Csontházzal. Némi szabadidőre is lehetőség lesz, hogy pár percre megállva egyénileg is mindenki átadhassa magát a csodálatos látványnak, hangulatnak, mely e gyönyörű helyet oly kedveltté teszi. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

 

3. nap: Salzburg - Bad Dürrnberg - Festungsberg - Salzburg

Reggeli után autóbuszunkkal Hallein melletti Bad Dürrnbergig utazunk, s megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját. Fehér védőruhákba öltözve járjuk végig a tárnákat szakavatott kísérővel, ahová kis bányavasúttel megyünk be, illetve jövünk ki. Földalatti tutajozás, s ,,bányacsúszdázás" is színesíti programunkat, mely minden korosztálynak ajánlott, s kellemes időtöltést, nagyszerű élményt ígér. Bányalátogatásunk után a Salzburg melletti, hatalmas parkkal körülvett, különleges vízijátékairól ismert reneszánsz Hellbrunni kastélyt tekintjük meg, majd a nap hátralévő részét Salzburg városában töltjük, melynek óvárosa része az UNESCO Világörökségnek. Városnézünket a Mirabell kertek megtekintésével kezdjük, nem maradhat ki Mozart szülőháza, valamint a Dóm sem. Felvonóval felmegyünk a Festungsberg ormán 506 méter magasságban épült Hohensalzburg várába is, mely Európa legnagyobb középkori várai közé tartozik. A vár megtekintése után visszaereszkedvén a városba szabadprogram keretében sétálhatunk, vásárolhatunk, többek között akár az eredeti ezüstpapíros Fürst-féle Mozart golyót is megkóstolhatjuk, s vihetünk belőle haza ajándékba is. Este visszatérünk már megszokott szállodánkba.

 

4. nap: Salzburg - Gmunden - Budapest

Reggeli után hazafelé vesszük az irányt, de útközben megállunk még a Salzkammerguti tóvidék ezen út során eddig még meg nem látogatott két tavánál. Először a Mondsee tó partjánál a tóval azonos nevű kisváros központjában sétálunk a díszesen festett házak között, s ugyancsak gyönyörködhetünk a főtéren álló plébániatemplom barokk homlokzatában is. Ezután programunk utolsó látványosságához, a tóvidék északi peremvidékén, a Traunsee északi partján fekvő népszerű üdülővárosba, Gmundenbe érkezünk. Kellemes sétát teszünk itt is a városban, pillantást vethetünk az Orth-i tavi és parti kastélyra is, még szippantunk párat a tiszta, sós levegőből, s ezek után már csupán technikai szünetekre állunk meg a nap további részében, s folyamatosan utazunk haza budapesti kiindulási helyszínünkre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-        Salzburg városának történelmi központja

-        Hallstatt-dachsteini kultúrtáj

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 65,50 EUR/fő (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-        közlekedés külön autóbusszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

-        BBP biztosítás

x Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Élmények a Salzkammerguti tóvidéken *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Utazás azonosítója: 149905
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut

Útazonosító: 149905

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Élmények a Salzkammerguti tóvidéken ***

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut

Útazonosító: 149905

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!