El Camino zarándokút Galíciában

Ft-tól/fő 154.850
Időpont: 2022.09.29 - 10.07
Legjobb ár: 154.850 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.29 - 10.07

Tartson velünk a El Camino zarándokút Galíciában utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 154.850 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 140925
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Immár 6. éve csoportos zarándoklat 115 km-en
?  Mindenki a saját tempójában haladhat ,,Az Úton"
?  Caminót többször megjárt magyar túravezető
?  Fakultatív kirándulás a 0 km kőhöz Finisterrába

Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni.
Prónay Bence - Caminót többször megjárt túravezető


Program:

1. NAP: BUDAPEST - MADRID

Menetrend függvényében repülünk Budapest - Madrid útvona­lon, érkezés várhatóan a kora délutáni órákban. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el központi hostel szálláshelyünkre. Ezt követően belvárosi séta a Puerta del Sol környékén.

2. NAP: MADRID - SARRIA

A szálláson hagyjuk csomagjainkat és a délelőttöt gyalogos városnézéssel töltjük, melyet a királyi család főtemplomá­ban, az Almudena Székesegyházban kezdünk. Itt kérhetünk erőt az előttünk álló úthoz, majd a Plaza Mayor, Madrid főtere következik. Hátizsákjainkkal a vasútállomásra metrózunk, ahonnan expresszvonattal indulunk északnak. Festői tájakon vezet utunk a Kantábriai-hegység lábánál fekvő Sarria városkába. Megérkezést követően elsétálunk a zarándokszállásra (albergue), ahol kiváltjuk zarándokútlevelünket (credencial). Ebbe gyűjtjük majd a pecséteket a következő napokban, igazolva a megtett utat. Gyalogtúránk során alberguekben fogunk lakni, melyekben 8-40 fős hálótermek és emeletes ágyak vannak, közös fürdőszobával (női, férfi külön) és közösségi térrel. A szállások többségében már wifi, mosó- és szárítógép, valamint egy kis konyha is található, tehát minden, amire egy modern zarándoknak szüksége van. Vacsorához a város közép­kori éttermeit lehet kipróbálni.

3. NAP: SARRIA - PORTOMARÍN (24 KM, 300 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Kora reggeli ébredés után felkészülünk, bepakoljuk és felvesszük túrahátizsákjainkat. Indulás előtt átvesszük Szent Jakab kagylónkat, ez a zarándokok elmaradhatatlan kelléke, mely hátizsákunkon himbálózva fog elkísérni minket egészen névadója sírjáig. A nap elején a túravezető eligazítást tart a tudnivalókról, és hasznos tanácsokkal látja el a csoportot. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csapat. Mindenki a saját Caminóját élheti meg! Kisebb pihenőket tartva varázslatos tájon vezet utunk. Még délelőtt érünk az út egyik különleges helyére, ahhoz a kilométerkőhöz, mely jelzi, hogy pontosan 100 km-re vagyunk Santiagótól. A délutáni órákra esik az érkezés aznapi végállomásunkhoz, a Mi?o folyó partján fekvő Portomarínhoz. Az albergue-be érve elfoglaljuk ágyunkat, fürdés, majd egy kis pihenés. Este a környék éttermeiben lehet vacsorázni, majd sétálni az árkádos, középkori kis faluban. Az éttermek többsége kínál zarándokmenüt (3 fogás, itallal), mely 10-12 EUR. Ez biztosítja, hogy a napközben felhasznált energiát pótolni tudjuk. Este 10 óra felé lámpaoltás van a szállásokon, így mi is lepihenünk.

4. NAP: PORTOMARÍN - PALAS DE REI (25 KM, 450 M SZINTK.)

Az első nap után már gyakorlottan kezdjük reggeli rutinunkat, gyors pakolás és indulás, mindenki a saját tempójában. Árnyékot adó fák és páfrányok szegélyezik utunkat, ahogy egymás után hagyjuk el az apró, ám roppant hangulatos kis falvakat. Az energikusak a nap során beiktathatnak egy odavissza 4,6 km-es kitérőt a Vilar de Donasban található Szent Megváltó templomhoz, mely egykoron a templomos lovagok helyi központja volt. Palas de Rei-be érve zarándokszállásunkra megyünk. Este lesz idő egy kis nézelődésre. Vacsorához a környékből származó finom galíciai vörösbort kortyolhatunk.

5. NAP: PALAS DE REI - RIBADISO (26 KM, 180 M SZINTK.)

Korai indulás után varázslatos erdei úton haladunk. Ez a misztikus erdőkön keresztül kialakított ösvény az egész túránk talán legszebb része. Délelőtt egy zarándokpihenőhelynél megkóstolhatjuk a különleges spanyol omlettet vagy a helyi húsos pitét. A délután során több bájos ,,szamárhátú" kőhídon is átkelünk, melyek elmaradhatatlan részei a Caminónak. Melide városába érve a környék legjobb polipozójában ebédre kipróbálhatjuk Galícia nemzeti ételét, a galíciai polipot. Cédrusok árnyékában érjük el az 50-es km követ, majd további 8 km múlva aznapi célpontunkat, Ribadiso parányi települését. Itt elfoglaljuk szállásunkat, majd akinek kedve van, a csörgedező patakban is megmártózhat. Ezt követően megvacsorázhatunk.

6. NAP: RIBADISO - PEDROUZO (22 KM, 160 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Reggel, az útba vájt kagylójelek mentén érjük el Arzúa városát, ahol egy középkori zarándok szobra fogad bennünket. Zöldellő mezők mentén haladunk tovább, időnként megállva egy-egy, zarándokokra specializálódott bárnál. Santiagóhoz közeledve a zarándokok száma is egyre növekszik, így érkezünk meg Pedrouzóba, melyet ,,Santiago előszobájának" is hívnak, mivel a zarándokok többsége itt alszik meg a ,,Nagy nap" előtt.

7. NAP: PEDROUZO - SANTIAGO DE COMPOSTELA (20 KM, 120 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Reggel elindulunk az utolsó 20 km-re. A repülőtér mellett haladva érjük el Santiago határát, ahol zarándok szoborcsoport fogad bennünket. A santiagói alberguenk igazán különleges, a Nagyboldogasszony kolostor egykori papneveldéjében alakítot­ták ki a szálláshelyet, itt 2 éjszakát töltünk. Lepakolunk, felfrissítjük magunkat, majd az utolsó méterek jönnek, míg beérünk a Katedrálishoz. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! Megtekintjük Szt. Jakab sírját is, majd vacsorázási és ajándékvásárlási lehetőség lesz, mely után részt veszünk a kizárólag a zarándokok számára celebrált misén. A mise után megkapjuk a dokumentumunkat, mely igazolja, hogy lesétáltuk az El Camino utolsó 115 km-ét.

8. NAP: SANTIAGO - FINISTERRA - MUXÍA - ÉZARO

A mai nap szabadprogram Santiagóban, vagy eljöhetnek velünk egy autóbuszos fakultatív kirándulásra. Fő célpontunk, Finisterra félszigete, ez évszázadokig az ismert világ végét jelentette. E terület mindmáig kiemelt helyen szerepel a zarándokoknál, ugyanis itt található a Camino nulla kilométerköve. A félsziget végén állva, a lábaink előtt elterülő végtelen óceán látványával tényleg úgy érzi az ember, elérte a világ szélét. A nap további részében megtekintünk egy gyönyörű vízesést Ézarónál, és lesétálunk az óceánpartra Muxía grandiózus szikláinál. Kirándulásunk végeztével, késő délután térünk vissza Santiagóba. Fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Finisterre - Muxía - Ézaro: 60 EUR

9. NAP: SANTIAGO - MADRID - BUDAPEST

Korán reggel indulunk ki a repülőtérre, és Madridba repülünk. A fővárosba érve leadjuk csomagunkat, és metróval utazunk a központba. Andalgunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és aki szeretné a világhírű Prado múzeum gyűjteményét is megnézheti. Egy hosszabb szabadidő után késő délután hagyjuk el a várost és hazarepülünk. Élményekkel telve érkezünk meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, várhatóan éjfél után.


A 9 napos túra során, beleértve a közel 120 km-es gyaloglást Santiagóig, mindenkinek magának kell vinnie a hátizsákját, így a megfelelő fizikai állapot szükséges.

Szállás: Zarándokszállásokon

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Repülővel

x El Camino zarándokút Galíciában

El Camino zarándokút Galíciában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  2. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  4. Repülőjegy illetékkel és vonatjegy 135.000 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium 10.800 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 140925
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
El Camino zarándokút Galíciában

El Camino zarándokút Galíciában

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 140925

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
El Camino zarándokút Galíciában

El Camino zarándokút Galíciában

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 140925

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!