Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ft-tól/fő 105.000
Időpont: 2021.09.14 - 09.18
Legjobb ár: 105.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.14 - 09.18

Tartson velünk a Bécs, Pozsony és Dél-Csehország utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 105.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 148041
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?   Két főváros legérdekesebb látnivalói
?  Csokoládé és sörgyár felkeresése
?  Dél-csehországi városok, kastélyok
?  Kevés utazás sok érdekes látványosság

Történelmi emlékek Pozsonyban, császári ereklyék Bécsben, világörökségek Csehországban. Mindez egy út során!
Dr. Kakuszi Péter - 12 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - KITTSEE - POZSONY - DÉVÉNY

Indulás a reggeli órákban. Rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába, majd onnan átlépünk Ausztriába. Közvetlenül a határ mellett található Kittsee. Itt felkeressük a Hauswirth Csokoládégyárat. A gyár boltjában kedvező áron tudunk csokolá­dét vásárolni. Visszajövünk Szlovákiába és magyar emlékek nyo­mába eredünk a királyi koronázó városban, Pozsonyban. Először a Várhoz megyünk fel, ahonnan szép a rálátás a környékre és a Dunára. Ezt követően lemegyünk az óvárosba. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput az elegáns Óváros teret és a Nemzeti Színházat. Szabadprogram is lesz, mely után elhagyjuk Pozsonyt és a Dévényi várhoz megyünk, melynek alapjai a IX. századból valóak. A XV. század­ban felújították. Ady is megemlékezi egyik versében a helyről: ,,Szabad-e Dévénynél betörnöm..." Megtekintjük a múzeumot és szép fotókat készíthetünk a Duna - Morva összefolyásáról és a környékről. Ezt követően szállásunkra utazunk (2 éj).

2. NAP: BÉCS

Ezt a napot az osztrák főváros megtekintésére szánjuk. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Felkeressük a császári család életének látványos színhe­lyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megis­merését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egy­séges szép eklektikus paloták szegélyeznek. A Bécsi Operaház stí­lusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük sétánkat: Mária Terézia szobor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a kincstárat, ahol látható a császárok páratlan értékű gyűjte­ménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. A Lipicai lovarda épületének érintésével megyünk a Szent Mihály templomhoz, majd a Kohlmarkton haladunk a 200 éves Demel cukrászdáig. Aki akarja, a szabadidőben ide visszajöhet és meg­kóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét, a melange-t, vagy a Sacher tortát. Tovább haladunk a Kohlmarkton a Szentháromság szo­bor irányába, és így érkezünk a város szívében lévő Szent István székesegyházhoz, melynek építésében Mátyás királyunk is szere­pet vállalt. A templom megtekintése után a Kärtner Str-én sétá­lunk, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. Innen pár lépés a Kapucinusok altemploma, mely a Habsburg család temetkezési helye. A délután hátralévő részében szabad­program, amikor betérhetünk egy cukrászdába, vagy egy ele­gáns üzletbe, de emléktárgyakat is vásárolhatunk. Programunk után szállásunkra visszabuszozunk.

3. NAP: STOCKERAU - TREBON - ČESKÉ BUDÉJOVICE

Reggel a több mint 1.000 éves Stockerauban sétálunk, ahol megtekintjük a barokk templomot, mely Ausztria egyik leg­magasabb templomtornyával dicsekedhet, valamint néze­lődünk a főtéren, ahol lefényképezhetjük a városházát is. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. Első megállónk Trebonban lesz. A reneszánsz stílusú város gyöke­rei a XII. századig nyúlnak vissza. A hangulatos főterét tekint­jük meg. Továbbhaladva a kora délutáni órákban érünk České Budéjovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Érthető, hogy programunkat sörgyárlátogatással kezdjük. Ez kb. 1 órás a program, majd a belvárosba megyünk. A főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolos­tort, majd elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: HOLAŠOVICE - HLUBOKA - ČESKY KRUMLOV

Reggeli után Holašovice nevű falut keressük fel mely Világörökség. A mindössze 120 házból álló település házainak több­sége a parasztbarokk stílus szép példái. A faluban a kellemes séta alatt az az érzésünk, mintha az 1800-as években járnánk. Ezt követően Hlubokára buszozunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Angol gótika és barokk és stílusjegyek keverednek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Hluboka után Česky Krumlovba buszozunk, amely szerepel az UNESCO Világörökségeinek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felkapaszko­dunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építmé­nye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan panorámát, lesz múzeumlátogatási lehető­ség is. Ezt követően szabadprogram a belvárosban. A kora esti órákban visszamegyünk szállásunkra.

5. NAP: JINDŘÍCHUV HRADEC - TELČ - KLOSTERNEUBURG - BUDAPEST

Reggel hazafelé indulunk. Először Jindříchuv Hradecben állunk meg, mely a Vajgar-tó partján terül el. A város fő nevezetes­sége a Vitkovic Henrik által a XIII. században építtetett várkastély. Későbbi tulajdonosai Csehország egyik leggazdagabb főurai, a Rosenberg család tagjai voltak. A város hangulatos utcáit gótikus, reneszánsz és barokk házak díszítik. Ezt követően lehetőség nyílik a vár megtekintésére is. Legközelebb Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotó­kat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közel­ben lévő várról. A központot az UNESCO a Világörökségek közé sorolta. Folytatjuk utunkat Ausztriába. Rövid időre megállunk Klosterneuburgban. Az itt található apátság alapjai a XIII. száza­dig vezethetőek vissza. A nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3.40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb reggel 6.00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb reggel 4.40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 35.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora 32.000 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 148041
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 148041

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 148041

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!