Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Ft-tól/fő 1.490.000
Időpont: 2023.11.18 - 11.29
Legjobb ár: 1.490.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.11.18 - 11.29

Tartson velünk a Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.490.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 164094
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
?  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
?  Viktória-vízesés, a világ legszélesebb zuhataga
?  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek,modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - JOHANNESBURG

Átszállással utazás Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG - PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, és Pretoriába utazunk. Buszunkból láthatjuk a Városházát, a Melrose- és Kruger-házakat és a néhai búr elnök, Paul Kruger bronzszobrát. Ellátogatunk Nelson Mandela híres szobrához, mely kormány hivatalos székhelye, az Union Buildings előtt áll. Felkeressük a Voortrekker-emlékművet is. Szállásunk ***-os szállodában.

3. NAP: PRETORIA - PANORÁMA ÚT - GRASKOP

Reggeli után Graskop felé indulunk. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres ,,Panoráma út" meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformációkkal tarkí­tott vidék. A Blyde River Canyon a világ egyik legnagyobb, leg­látványosabb, zöld kanyonja. Megtekintjük a Graskop Gorge kilátóhelyet. Fotószünet a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékez­tető Three Rondavels 3 szikláját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csakúgy, mint a Bourke's Luck Potholes-vízmosást, a régi aranylelőhelyet. Szállásunk ****-os hotelben (3 éj), vacsora.

4. NAP: GRASKOP - KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba utazunk, ahol egy szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik leglátványosabb rezervátumát. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul gazdag vadállomány él, többek közt a ,,Big Five", az öt legveszélyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mel­lettük zebrák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is.

5. NAP: JANE GOODALL'S CSIMPÁNZ TÚRA / KRUGER N. P.

Mai nap során két program közül választhatunk. Vagy Jane Goodall's csimpánz túrára megyünk a magyar idegenvezetővel, vagy aki sze­retné, az tovább ismerkedik a Kruger Nemzeti Park természeti kin­cseivel angol szafarivezetővel. A Jane Goodall's csimpánz túra során Chimp Edenbe utazunk. Találkozhatunk csimpánzokkal, meg­nézhetjük az etetésüket, és megfigyelhetjük játékosságukat egy erdősterületen. A másik program során vonuló bivaly csordákat, elefánt csapatokat és megszámlálhatatlan impalát, zebrát lát­hatunk. A hosszú nyakú zsiráfok már messziről észrevehetőek, ahogyan a fák lombkoronáit legelik. Késő délután szállásunkra uta­zunk, vacsora. Fakultatív program: Kruger Nemzeti Park: 125 USD; vagy Jane Goodall's csimpánz túra: 90 USD.

6. NAP: KRUGER N. P. - JOHANNESBURG - GOLD REEF CITY

Reggeli után Johannesburgba utazunk és a Gold Reef City tema­tikus parkba látogatunk el, mely egykoron aranybánya volt. Napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek ad ott­hont. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybá­nyát, az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával. Szállás ***-os szállodában.

7. NAP: JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH - KNYSNA

Reggeli után Port Elizabeth-be repülünk. Megérkezésünk után az óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route pano­rámaúton. Közben megállunk a Tsitsikamma Nemzeti Parknál, könnyű túrával érjük el a Storms-folyó torkolatát. Folytatjuk utazásunkat. Knysna fekvése és az itt lévő lagúna, mindenkit elkápráztat. Szállásunk ***-os hotelben.

8. NAP: KNYSNA - OUDTSHOORN

Reggelit követően Outeniqua-hágón keresztül megyünk Oudtshoorn-ba, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel. Láthatjuk a struccbárók mesés kastélyait és a Cango cseppkőbarlangot. Délután egy struccfarmot tekintünk meg. Este ***-os szállásunkra megyünk.

9. NAP: OUDTSHOORN - STELLENBOSCH - FOKVÁROS

Reggeli után a Stellenbosch városába és borvidékére utazunk. Ez Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk. Bepillanthatunk a Falumúzeumba, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

10. NAP: FOKVÁROS - JÓREMÉNYSÉG FOKA

Egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton uta­zunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózha­tunk a Duiker-szigetre, ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Parkba területen szavannák és hatalmas hegyvidékek osztoznak. Megállunk a Jóreménység foka táblánál, majd sik­lóval felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan meg­figyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2.500 afrikai pingvin él.

11. NAP: FOKVÁROS - BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS A VIKTÓRIA-VÍZESÉSHEZ

Reggeli után, félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. századi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól megférnek a modern felhőkarcolók. Megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, bemegyünk a Jóreménység kastélyba, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company's Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. Kedvező időjárás esetén felvonóval felmegyünk a Tábla-hegyre, mely Világörökség. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függ­vényében egyénileg, átszállással utazás Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre. Azok a vendégek, akik a Viktória-vízesés hosszabbítást választják, visszatérnek Fokvárosban lévő szállásukra.

+ 1. NAP: ZIMBABWE - VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA

Reggel repülés Zimbabwébe, Victoria Fallshoz. Megérkezésünk után túrára indulunk a Viktória-vízeséshez, mely a világ hét természeti csodájának egyike, 1,5 km széles vízfüggöny és 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. A vízesést egy buja eső­erdő veszi körül. Olyan növényfajok élnek itt, ezeket máshol rit­kán látni. A túra után határátlépés Zimbabweből Zambiába és transzfer a livingstone-i ***-os szállásra (3 éj).

+ 2. NAP: ZAMBIA - BOTSWANA - CHOBE NEMZETI PARK

Reggeli után a botswanai Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefánt és bivalycsordáiról. A Zambezi folyón ott kelünk át ahol a 4 ország, Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia találkozik. A program egy szafari autós vadlessel kezdő­dik a délelőtt folyamán, amit egy büfé ebéd követ a Chobe Safari Lodge-ban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Chobe-folyóra és az azon túli szavannára. Ebéd után hajó szafari a Chobe folyón.

+ 3. NAP: ÖRDÖG-MEDENCÉJE - ZAMBÉZI

Reggeli után az ördög medencéjéhez utazunk, ez a Zambezi-folyó azon szakasza, a Viktória-vízesés előtt, ahol - megfelelő vízál­lás esetén -, nyugodtan lehet fürdeni. Délután hajókirándulásra indulunk a Zambézi folyón. Láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat. A hajó útját a naplemente koronázza meg.

+ 4. NAP: VIKTÓRIA-VÍZESÉS - ZAMBIA - JOHANNESBURG

Reggel, aki szeretné, fakultatív program keretében helikopter­ről is megcsodálhatja a hatalmas zuhatagot. Fakultatív helikopteres Viktória-vízesés program: 190 USD. Délelőtt transzfer a repülőtérre. Repülés Johannesburgba és utána átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

+ 5. NAP: REPÜLÉS - BUDAPEST

Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 190.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (9 alkalom) 110.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 36.000 Ft fő
  4. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 15.600 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 10.800 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164094
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 164094

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Ahol két óceán találkozik - Dél-Afrika

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 164094

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!