Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő)

Ft-tól/fő 351.000
Időpont: 2021.10.27 - 11.04
Legjobb ár: 351.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.27 - 11.04

Tartson velünk a Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 351.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 152012
Kívánságlistára teszem

Ciprus

Info:

[r] repülővel, Wizz Air közvetlen járatokkal, fedélzeti ellátás nélkül

Napa Mermaid Hotel&Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákban 

reggeli

1. Ciprus, a három kontinens metszéspontjában fekvő sziget olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum, ahol a történelem letűnt korszakainak nagy hódítói és uralkodói nyomot hagytak az utókor számára.

2. Legyen szó arról, milyen volt az élet egykor, a civilizáció hajnalán, a római kori villák csodálatos padlómozaikjai, vagy akár a lenyűgöző földalatti királysírok sok mindent elárulnak. Megtalálhatók itt a bizánci művészet festett templomai, melyek közül tízet az UNESCO is felvett a Világörökségek listájára, és páratlan régészeti gyűjtemények, melyek a sziget történelméről mesélnek.

3. Természetesen a számtalan látnivaló mellett a sziget a pihenni vágyók igényeit is kielégíti, akár csöndes magányos kis öblöt, akár élettel teli üdülőhelyet, homokos strandot vagy sziklás partot keresnek.  

4. Csoportos programunk során megismerkedünk a sziget legszebb látnivalóival, Afrodité legendájával, a Troodos-hegység kis hegyi falvaival és kolostoraival, hajókázunk a türkizkék tengeren és nem utolsó sorban élvezzük a napsütést és a tenger hűsítő vizét Ayia Napa csodálatos tengerpartján.

 

Oltással szabadon utazható, de nem előfeltétel! Már 1 db negatív PCR teszttel is utazhatunk.

helyi magyar idegenvezetővel garantált indulás

minimum 15 fő esetén magyar csoportkísérő idegenvezető utazik a csoporttal Budapestről

UNESCO Világörökségi helyszínek

Igény esetén felár ellenében másik hotel is kérhető!

Leiras:

1. nap  Budapest - Larnaka - Ayia Napa

Elutazás Budapestről a menetrend szerint Larnakába. Érkezés után transzfer a szállodába Ayia Napába, délután szabadidő.

Szállás: Napa Mermaid Hotel&Suites 4* 

[[galeria]]3532[[/galeria]]

2. nap  Ayia Napa

Reggeli a szállodában. A mai nap a pihenésről szól. Délelőtt egy kellemes hajókirándulás során láthatjuk a sziget partvonala mentén található különleges sziklaformációkat, barlangokat és Famagusta szellemvárosát, majd egy könnyű ebéd után visszatérünk szállodánkba. (A hajókirándulás időjárásfüggő!) Délután szabadidő a tengerparton.

3. nap   Ayia Napa

Reggeli a szállodában. Szabadidő a tengerparton.

4. nap Tróodosz-hegység

Reggeli a szállodában, majd a sziget ,,zöld szívébe", a festői kis falvakkal tarkított Tróodosz-hegységbe kirándulunk. A több ezer hektáros terület nagy része nemzeti park, itt található Ciprus legmagasabb hegye, az Olympos (Ólimbosz, 1952 m), és a sziget legnagyobb és legfontosabb kolostora is. Először a hegység lábánál fekvő, Kakopetria faluban teszünk egy sétát, majd az Ayios Nikolaos tis Stegis  templomhoz látogatunk. Egykor a 11. században itt épült bizánci kolostorhoz tartozott, csodálatosan megmaradt freskóinak köszönhetően több környékbeli templommal és kolostorral együtt az UNESCO Világörökség része. A hegycsúcsok felé indulunk tovább, útközben több helyen is lehetőség nyílik a festői táj fotózására. Ellátogatunk a sziget első államfője, III. Makarios ortodox érsek mauzóleumához, majd a kiemelkedő ortodox kegytárgy gyűjteménnyel rendelkező Kykkos kolostorba érkezünk, mely kedvelt zarándokhely. Ez a sziget leggazdagabb vallási létesítménye és itt található legjelentősebb vallástörténeti múzeuma is. A számtalan értékes ikonosztáz közül a legérdekesebb a csodatévőnek tartott Szűz Mária ikon. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd Peristerona falu érintésével visszautazás tengerparti szállodánkba.

5-6. nap Ayia Napa

Reggeli a szállodában. Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (helyi idegenvezetővel egyeztetve),

7. nap  Kourion - Páfosz

Reggeli a szállodában, majd először az ókori Curium (Kourion) városállamból fennmaradt görög-római színház és fürdő romjainak megtekintésére indulunk, mely Ciprus egyik legnagyobb kiterjedésű régészeti emléke. A helyreállított színházban a mai napig rendszeresen tartanak előadásokat és koncerteket is. Ezután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Páfoszba látogatunk, ahol a római padlómozaikjairól híres Dionyssos-házat és Theseus-házat nézzük meg, majd látogatás a sziklába vájt, különleges történelmi jelentőséggel bíró királysírokhoz, melyek az elnevezés ellenére nem királyok, hanem a környék elöljáróinak sírhelyei voltak. Rövid fotószünet Szent Pál oszlopánál, ahol a legenda szerint megkorbácsolták, mielőtt a római kormányzót, Sergius Paulust keresztény hitre térítette volna. Szabadidő a kikötő környékén, ahol ebédelési lehetőség nyílik a számos kis étterem és taverna egyikében, de akár barangolhatunk az erődben is. Kirándulásunk utolsó állomása Petra tou Romiou, azaz Afrodité sziklája, ahol a mítosz szerint a szépség és szerelem ókori görög istennője kilépett a habokból. Kb. 1 óra szabadidő a tengerparton strandolásra, majd visszautazás Ayia Napába, a szállodába.

8. nap Ayia Napa - Larnaka - Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

A programok változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Troodos-hegység festett templomai

  • Páfosz

Programok:

Az aktuálisan elérhető fakultatív programokról és árairól a helyi magyar idegenvezető ad tájékoztatást. Jelentkezés és fizetés a helyszínen.

További információk:

Tervezett menetrend (változhat): 

Budapest - Larnaka   06:35  10:25   W6 2451 / kb. 2 óra 50 perc

Larnaka - Budapest    11:05  13:10   W6 2452 / kb. 3 óra 5 perc 

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.  

Aktuális beutazási információk: Oltással szabadon utazható, de nem előfeltétel! Már 1 db negatív PCR teszttel is utazhatunk.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Aktuális hazaérkezési információk:

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. 

Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

 A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

További információk 2:

x Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson  (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a Wizz Air repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 58 000 Ft-tól*)7 éjszakai szállást (őszi szünetben 8 éjszaka!), a Napa Mermaid Hotel & Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákbanreggelittranszfereket légkondicionált autóbusszalszükséges belépőkethelyi magyar idegenvezetőtminimum 15 fő esetén csoporttal utazó magyar csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravalókatkb. 25 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKElsőbbségi beszállás kérhető (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat. Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás): kb. 18 000 Ft-tól/fő20 kg feladható poggyász (változhat)kb. 46 000 Ft/poggyászÜlőhelyfoglalás kérhető felár ellenébenkb. 3.000-8.000 Ft között/fő irányonként(ablak, folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható, külön egyeztetéssel kérhető)BBP biztosításegyágyas felárfakultatív programoktengerre néző szoba felára félpanzió 

Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
a Wizz Air repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 58 000 Ft-tól*)7 éjszakai szállást (őszi szünetben 8 éjszaka!), a Napa Mermaid Hotel & Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákbanreggelittranszfereket légkondicionált autóbusszalszükséges belépőkethelyi magyar idegenvezetőtminimum 15 fő esetén csoporttal utazó magyar csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravalókatkb. 25 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKElsőbbségi beszállás kérhető (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat. Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás): kb. 18 000 Ft-tól/fő20 kg feladható poggyász (változhat)kb. 46 000 Ft/poggyászÜlőhelyfoglalás kérhető felár ellenébenkb. 3.000-8.000 Ft között/fő irányonként(ablak, folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható, külön egyeztetéssel kérhető)BBP biztosításegyágyas felárfakultatív programoktengerre néző szoba felára félpanzió 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Félpanzió 89.000 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 2,20 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 152012
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson  (Repülő)

Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő)

Ciprus, Körutazás Cipruson

Útazonosító: 152012

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson  (Repülő)

Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő)

Ciprus, Körutazás Cipruson

Útazonosító: 152012

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!