A tűz országa, Azerbajdzsán

Ft-tól/fő 248.000
Időpont: 2021.09.15 - 09.23
Legjobb ár: 248.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.15 - 09.23

Tartson velünk a A tűz országa, Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 248.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 144256
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A számtalan ókori emléket rejtő Baku
?  Örökké lobogó tűzcsóvák megcsodálása
?  Gobusztán Nemzeti Parkban 5000 éves vésetek
?  Olajfúrótornyok, felhőkarcolók és karavánszeráj

"Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot."
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BAKU

Éjfél körül (április 25-én illetve szeptember 15-én késő este) indul a repülőgépünk Bakuba. Éjszaka a repülőn. Május 26-án illetve szeptember 16-án, várhatóan reggel 07:30-kor érkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A Baku Nemzetközi Repülőtéren történő útlevél ellenőrzést követően találkozunk az idegenveze­tőnkkel és megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és Mártírok-völgyéből. Később felfedez­zük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori városkapukat és a megerősített tor­nyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerájok fontos találkozóhelyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. Az óváros két nevezettsége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jellegzetes kele­ties hangulatot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecse­tek és fürdők között. 13 óra körül bejelentkezünk szállodánkba. Tusolás, pihenés után, kb. 16 órakor folytatjuk programunkat a Nizami utcában, mely egy hatalmas sétáló- és bevásárlóutca Baku belvárosában. Meglátogatjuk az Azerbajdzsáni Nemzeti Múzeumot, melynek épülete Tagiyevnek, az azerbajdzsáni olaj­mágnás és filantróp korábbi palotája volt. Sétánk végeztével szélmentes időjárás esetén hajótúrára indulunk. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

2. NAP: BAKU - ABSHERON-FÉLSZIGET - BAKU

Reggeli után egész napos túrára indulunk, hogy felfedez­zük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott ,,örökké égő tüzet" biztosíta­nak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Ezt követően meglátogatjuk Qala Régészeti és Néprajzi Múzeum komplexu­mát, mely egy nyitott, szabadban lévő múzeum. Itt láthatjuk az Absheron-félsziget történelmét a Kr.e. III. századtól egészen a középkorig. Sziklába vésett írások, kerámiák, háztartási és díszítő kellékek, fegyverek, pénzérmék, és fennmaradt középkori lakóépületek maradványai mesélnek nekünk a távoli múltról. Továbbutazva kívülről megtekintjük a Ramana kastélyt, majd a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természe­tes eredetű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsap­nak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a ,,tűz országa" elnevezést. Később meglátogat­juk az ,,olajfúrótorony erdőt". Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állomásaként megcsodáljuk a lélegzetelállító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot. Szállás és vacsora Bakuban.

3. NAP: BAKU - ISMAYILI

Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayilibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi antik falut, Lahict, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkólókovács, fazekas és szőnyegszövő műhelyeket. Következő állomásunk egy igazi ritkaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyet­lent, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falvat molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imahát, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén továbbutazunk Ismayilibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

4. NAP: ISMAYILI - GABALA - SHEKI

Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk a Shahdag Nemzeti Park lesz. Itt bölényetetést fogunk megnézni. A parkban élő állatokat Európából hoztak be, hogy ismételten meghonosít­sák a fajt az országban, ami korábban kihalt. Folytatjuk utunkat Gabalába. Felvonóval felmegyünk a Nohur-hegyi tóhoz, illetve megnézzük a Tufandag-hegységet is. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhur, a korábbi kau­kázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templomnál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben.

5. NAP: SHEKI

A reggelit követően meglátogatjuk a helyi keleti bazárt. Ezt köve­tően Kaukázus első temploma lesz a következő látványos­ság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve folytatjuk városnézés. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, Shaki Khans palotáját, ami nyári rezidencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumba és kívülről megtekint­jük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nem­zeti hangszere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatásával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

6. NAP: SHEKI - BAKU

Reggeli után a nagy bazárban teszünk látogatást. Itt szabadprog­ram keretében lehetőség lesz szuvenír vásárlásra. Következő állo­másunk Basqal falu lesz, ahol megismerhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fejkendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszítik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Útközi megállónk a Bibi-Heybat mecset lesz. Baku előtt megnézünk még egy olajkutat is. Ez volt az első a világon, ahol elkezdték az ipari kitermelést. A fővárosba visszaérve érintjük a Kristály Palotát, ahol a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivált tartották. Este vacsora és szállás Bakuban.

7. NAP: BAKU - GOBUSZTÁN - BAKU

Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listá­ján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az első itteni emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg mindennapjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata­jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csillagok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszamegyünk Bakuba. Szabadidő vásár­lási lehetőséggel, majd este gála vacsora egy helyi étteremben, folklór show-val. Szállás Bakuban.

8. NAP BAKU - BUDAPEST

Hajnalban transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a reggeli órákban.


Az útlevélnek még 3 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 65.000 Ft fő
  2. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  5. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 140.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium 9.900 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 7.200 Ft fő
  8. Vízumdíj + ügyintézés 12.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144256
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 144256

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 144256

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!