A Pireneusok két oldala

Ft-tól/fő 519.000
Időpont: 2023.07.14 - 07.20
Legjobb ár: 519.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.14 - 07.20

Tartson velünk a A Pireneusok két oldala utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 519.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 164923
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona
?  Franciaország: Carcassonne, Lourdes, Biarritz
?  Pireneusok hegyvidékén felvonózás, túrázás
?  Nemzeti parkok vízeséssekkel, szurdokokkal


"Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak... ehhez fogható élményben még nem volt részem.

Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BARCELONA - ANDORRA - CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István Székesegyház, Főtér, Parlament épülete, (mely a világ legré­gebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehe­tőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassone-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrá­lishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekint­jük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne körzetében.

2. NAP: CANAL DU MIDI - TOULOUSE - LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangu­lat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egye­temi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során - többek között - látjuk a hatalmas Városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva foly­tatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahon­nan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegy­tárgyvásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DU MIDI - ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic du Midi 2.876 méter magas csúcsára (extrém időjárási viszonyok esetén a program módo­sulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött ,,repülve", elmond­hatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fent­ről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészebbek egy üvegpadlóra is kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval utazunk le és folytatjuk utunkat. A Vizcayai-öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban megtalálhatjuk a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bár­jaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint pl. a cseresznyés lepény. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN - PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, Baszkföld szép fek­vésű üdülővárosában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző Kagyló-öbölben, ahol szintén belegyalogolhatunk a hullám­zástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően, aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat ebédre (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Tovább utazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely első­sorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, láthatjuk a Városházát, az Arénát, a románkori San Saturnino templomot és végig megyünk a Santo Domingó utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplonánál.

5. NAP: LEIRE - JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat. Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai kirá­lyok temetkezési helye volt. Innen Jacába megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővá­rosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép Városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekin­tünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzet­elállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető, sőt aki akarja az le is rövidítheti. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia han­gulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres egyetemének boltíves termé­ben II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangu­latos városban, ahol megtekintjük a Városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist, amit belülről is megtekintünk. Szállás Nyugat-Katalóniában.

7. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia főváros­áról, Barcelonáról. Városnézés, majd szabadidő a Ramblas-n. Menetrend függvényben transzfer a reptérre. Budapestre érke­zés az esti órákban.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A Pireneusok két oldala

A Pireneusok két oldala utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 94.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 13.500 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 27.000 Ft fő
  4. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 9.100 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 6.300 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164923
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A Pireneusok két oldala

A Pireneusok két oldala

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 164923

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Pireneusok két oldala

A Pireneusok két oldala

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 164923

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!