A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

Ft-tól/fő 389.900
Időpont: 2020.03.03 - 03.16
Legjobb ár: 389.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.03.03 - 03.16

Tartson velünk a A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 389.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója: 109646
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Taj Mahal, a világ hét új csodájának egyike
?  Jaipur, a rózsaszín város
?  Csodálatos panoráma a Himalája hófödte csúcsaira
?  Látogatás a mesés Kathmandu-völgyben

Program:

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST ...

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjsza­kázás a repülőn.

2. NAP: ... DELHI (INDIA) - MATHURA - YAMUNA FOLYÓ - AGRA

Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyí­lik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott rik­sába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónak­ból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.

3. NAP: AGRA

Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek szá­mító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz palo­ták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életé­ben lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj Mahal előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlé­kéhez. Vacsora és szállás Agrában.

4. NAP: AGRA - TAJ MAHAL - FATHEPUR SIKRI - JAIPUR

Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a sze­relem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, áll­hatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. ,,Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer." Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. ,,Amikor az Erzsébet korabeli ango­lok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélek­számban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén." Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.

5. NAP: JAIPUR

Reggeli után szabadprogram, a környék egyéni felfedezése, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos jaipuri városné­zés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekes­sége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint ele­fántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbá­mészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jel­képező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeu­mait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). Fakultatív egész napos jaipuri városnézés: 16.500 Ft. Vacsora és szállás Jaipurban.

6. NAP: JAIPUR - DELHI

Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely ,,az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye". Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecse­tét. Vacsora és szállás Delhiben.

7. NAP: DELHI

Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájá­nak mondott, szintén a világ örökségeként számon tartott egy­kori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Végezetül megismer­kedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora és szállás Delhiben.

8. NAP: DELHI - KATHMANDU (NEPÁL)

Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érke­zés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől füg­gően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.

9. NAP: KATHMANDU-VÖLGY - SWAYAMBHUNATH - PATAN - KATHMANDU

Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben. Elsőként Kathmandu Palota terét láto­gatjuk meg - az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a maj­mok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a ,,magát megteremtő" sztúpához köthető a Kathmandu-völgy szüle­tése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellá­togatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek város­ába. Körbesétálunk az egykori uralkodói ,,palota téren", a Durbar Squeren. Egésznapos fakultatív látogatás Kathmandu-völgyben: 22.800 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.

10. NAP: KATHMANDU - POKHARA

Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legna­gyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környe­zetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfede­zése. Vacsora, szállás Pokharában.

11. NAP: POKHARA

Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magas­latra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyűgöző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvonulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a második legnagyobb tó a Nepáli Királyság terü­letén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozata­ikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.

12. NAP: POKHARA - KATHMANDU

Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Délután Megtekintjük a Bagmati folyó partján lévő Shiva tiszteletére épült hindu templomot, a Pashupatinath templomot (kívülről, belépés csak hinduknak lehetséges). A Pashupatinath templom Kathmandu legrégebbi valamint Nepál egyik legszentebb hindu temploma. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó-ghat-ján égetik a halotta­kat a hindu szokásoknak megfelelően. Ezután a szobák elfog­lalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.

13. NAP: KATHMANDU

Reggeli, majd szabadprogram. Vacsora Kathmanduban. A repü­lőtéri indulásig lehetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepü­lünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

14. NAP: KATHMANDU - BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.


A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 x 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne len­nie (min. 4 oldal)! Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal. A valutaárfolyam vál­tozások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF és 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek. Vízum - India: 29.000 Ft. Vízum - Nepál: helyszínen fizetendő: kb. 30 USD. Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak). Sztornó biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre: 7.405 Ft. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő. Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

x A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 139.000 Ft fő
  2. Fakultatív Kathmandu kirándulás 22.800 Ft fő
  3. Jaipuri városnézés 16.500 Ft fő
  4. Repülőtéri illeték 129.000 Ft fő
  5. Sztornóbiztosítás 7.405 Ft fő
  6. Vízum 29.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 109646
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

Nepál, Körutazás Nepálban

Útazonosító: 109646

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával

Nepál, Körutazás Nepálban

Útazonosító: 109646

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!